Αλεπάλληλα Ρίχτερ αναστάτωσαν το Λασίθι- 4,3 Ρίχτερ και στην Πάτρα

Στους δρόμους ξενύχτησαν οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου, στο νομό Λασιθίου, με αφορμή τουλάχιστον 4 σεισμικές δονήσεις που έγιναν αισθητές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το cretalive.com

Όπως είπε στο Cretalive o κ. Φίλιππος Βαλιανάτος, Καθηγητής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, οι δονήσεις δεν ξεπέρασαν σε μέγεθος τα 2,9 Ρϊχτερ, ωστόσο προκάλεσαν αναστάτωση γιατί το επίκεντρο, που εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή βόρεια του Αγίου Νικολάου, ήταν σε ιδιαίτερα μικρό εστιακό βάθος, μόλις στο 1 χλμ.

Οι ειδικοί επιστήμονες πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την δραστηριότητα αυτή, ενώ πέρα από την αναστάτωση των κατοίκων, οι δονήσεις δεν αναφέρθηκε να προκάλεσαν κάποιες ζημιές.

Aυτοί οι μικροσεισμοί έρχονται λίγη ώρα μετά την σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αχαΐα\

και αναστάτωσε την Πάτρα.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών ο σεισμός έγινε στις 18:44 και ήταν μεγέθους 4,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε κοντά στο Κάτω Μαζαράκι και είχε εστιακό βάθος μόλις πέντε χιλιόμετρα. Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στους δρόμους ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Το επίκεντρο ήταν 193 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, 32 χιλιόμετρα δυτικά της Πάτρας, 27 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμαλιάδας και 12 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Απιδεώνα.