Επιτυχές το 8ο ετήσιο Δείπνο του ΑΗΙ στην Αθήνα-Βράβευση Αγγελικής Φράγκου- Γεωργίου Οικονόμου

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Στην Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιήθηκε στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης, το 8ο ετήσιο μεγάλο Δείπνο 2012 του American Hellenic Institute (AHI) που συγκέντρωσε πολλούς φίλους Ελληνο-αμερικανούς αλλά και Έλληνες. Προηγήθηκε κοκτέηλ στις 8.30 πάλι στους φιλόξενους χώρους του ίδιου ξενοδοχείου.

Τιμώμενες προσωπικότητες οι ομογενείς η Αγγελική Φράγκου (Angeliki Frangou) και ο Γεώργιος Οικονόμου (George Economou) και οι δύο επιτυχημένοι ομογενείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εκπρόσωποι του ναυτιλιακού κόσμου.

Σε σύντομους χαιρετισμούς τους οι δύο τιμηθέντες, αφού ευχαρίστησαν για την τιμητική διάκριση, αναφέρθηκαν στις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα και, όπως επεσήμανε η κυρία Φράγκου, «όπως το 1974 βοηθήσαμε την Ελλάδα έτσι και τώρα Θα την βοηθήσουμε».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΑΗΙ κ. Νίκος Λαρυγγάκης ζήτησε από τους Ευρωπαίους να δείχνουν περισσότερο σεβασμό στην Ελλάδα, είπε ότι η ομογένεια είναι στο πλευρό της γενέτειρας και κάλεσε σε «συστράτευση» προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα, τονίζοντας στα ελληνικά: «Για την Ελλάδα γαμώτο».

Όπως τονίστηκε από τον κ. Λαρυγγάκη, το ΑΗΙ δεν χρηματοδοτείται από πουθενά και οι πόροι του εξασφαλίζονται από τα ετήσια δείπνα και τις εισφορές των φίλων του. Και το βράδυ της Τετάρτης στην Μεγάλη Βρετανία βρέθηκαν αρκετοί από αυτούς.

Από πολιτικές προσωπικότητες διακρίναμε την Ντόρα Μπακογιάννη με το σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, τον πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής  της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Ηλία Καρανίκα, τον κ.  Άδωνι Γεωργιάδη, και τον κ. Κιλτίδη της ΝΔ.

Παρών και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα κ. Σμίθ, ο οποίος, σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τους  στενούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τις ΗΠΑ με «γέφυρα» τους ελληνοαμερικανούς και εξέφρασε την υποστήριξη της Αμερικής και του Προέδρου κ. Ομπάμα στην  προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Επίσης παρόντες αρκετοί ελληνο-αμερικανοί που ταξίδεψαν στην Ελλάδα ακριβώς για τη συγκεκριμένη εκδήλωση του ΑΗΙ.

Από τις απουσίες που συζητήθηκαν, του Προέδρου του ΣΑΕ κ. Στέφανου Ταμβάκη και του Συντονιστή ΣΑΕ Αμερικής κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου.  Ο κ. Σπυρόπουλος και η σύζυγός του Έρικα,  συνεχάρησαν  το ΑΗΙ για την εκδήλωση με ολοσέλιδη καταχώρηση στην τελευταία σελίδα του ειδικού λευκώματος.

* Η φωτογραφία είναι από την προηγηθείσα το πρωϊ της Τετάρτης συνάντηση του Προεδρείου του ΑΗΙ με τον πρόεεδρο της Δημοκρατίας. Στη φωτογραφία της Eurokinissis, ο κ. Κάτολος Παπούλιας με τον κ. Νίκο Λαρυγγάκη.