Νέοι υποψήφιοι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- Παραμένουν οι ίδιοι στον ΣΥΡΙΖΑ-Δύο αλλαγές ΔΗΜ.ΑΡ.

δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Λ. Συγγρού και την Ιπποκράτους τα  ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα, για τις εκλογές της 17ης  Ιουνίου. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δοθεί εντός των επομένων ημερών.

Ειδικότερα, στις λίστες της ΝΔ περιλαμβάνονται 43 νέοι υποψήφιοι. Συνολικά οι υποψήφιοι βουλευτές ανέρχονται στους 412, εκ των οποίων οι 139 είναι γυναίκες.

Στους 14 ανέρχονται οι υποψήφιοι βουλευτές που προέρχονται από τη  Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ πέντε υποψήφιοι προέρχονται από τους  Ανεξάρτητους Έλληνες. Τρεις εκ των υποψηφίων είναι πρώην στελέχη του  ΛΑΟΣ και ένας προέρχεται από τη ΔΡΑΣΗ.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς αφήνει την Μαγνησία, στην οποία  ήταν υποψήφιος στην τελευταία αναμέτρηση και επιλέγει το υπόλοιπο  Αττικής, ως δεύτερη περιφέρεια, μετά τη Μεσσηνία, το υπόλοιπο Αττικής.

Στα ψηφοδέλτια που παρουσιάστηκαν, υπάρχουν αλλαγές στο νομό Ηρακλείου,  όπου, μετά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τοποθετήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης  ενώ στον στο νομό Χανίων ετέθη επικεφαλής ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης,  πρώην βουλευτές και οι δύο που συμμετείχαν στη Δημοκρατική Συμμαχία.  Αντίθετα δεν μπαίνει σε εκλόγιμη θέση στο νομό Ηλείας ο πρώην βουλευτής  της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, μετά τις αντιδράσεις  των τοπικών φορέων αλλά και των δύο άλλων βουλευτών Κώστα Τζαβάρα και  Διονυσίας Αυγερινοπούλου. Στην ένατη θέση στην Α΄ Αθήνας, περιφέρεια  στην οποία η ΝΔ στις 6 Μαΐου, είχε καταλάβει οκτώ έδρες, τοποθετείται ο  προερχόμενος από το ΛΑΟΣ, πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης.

Αξιοσημείωτο θεωρείται εξάλλου, το γεγονός ότι την τελευταία θέση του  ψηφοδελτίου του νομού Σερρών καταλαμβάνει για συμβολικούς λόγους ο  Κώστας Καραμανλής, γιός του Αχιλλέα και ανηψιός του ιδρυτή της ΝΔ.

Σε μη εκλόγιμες θέσεις στην Β΄ Αθήνας τοποθετούνται ο δημοσιογράφος  Νίκος Χιδίρογλου από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και η Αλεξάνδρα  Πετραλιά από την ΔΗΣΥ. Στην Κεφαλονιά, επίσης, μονοεδρική περιφέρεια,  στην οποία η ΝΔ δεν εξέλεξε βουλευτή, αλλάζει το ψηφοδέλτιο και τίθεται  επικεφαλής ο Πέτρος Αλιβιζάτος, πρώην υφυπουργός Τουρισμού στην  κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου.

Τριάντα έξι νέα πρόσωπα συμπεριελήφθησαν στο μεταξύ στο ψηφοδέλτιο (λίστα) του ΠΑΣΟΚ, που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του κόμματος.

Από τον κατάλογο απουσιάζουν γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία ήταν  υποψήφιοι στις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής  Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Σήφης Βαλυράκης, ο Μιχάλης Παντούλας και ο  Χρήστος Κατσούρας.

Μεταξύ των νέων υποψηφίων είναι οι καθηγητές πανεπιστημίου Λυκούργος  Λιαρόπουλος στη Β΄Αθήνας και Κώστας Μουντάκης στα Χανιά, ο δημοσιογράφος  Γιάννης Κανελάκης στη Β΄ Αθήνας στη θέση του Σήφη Βαλυράκη, ο δικηγόρος  Κώστας Ντάλτας στην Α΄ Πειραιά, ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος στην Α΄  Αθήνας, ο εκδότης Μπάμπης Μπαρμπουνάκης στην Α΄ Θεσσαλονίκης και ο  γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής στη Θεσπρωτία. Επίσης δύο  πρώην βουλευτές, ο Γιώργος Αρβανιτίδης και ο Βασίλης Γιουματζίδης,  ζήτησαν και τοποθετήθηκαν στην τελευταία θέση των ψηφοδελτίων της Β΄  Θεσσαλονίκης και Πέλλας, αντίστοιχα.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Χωρίς αλλαγές τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Aπό την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης,  ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα ψηφοδέλτια του  κόμματος σημειώνοντας ότι οι λίστες των υποψηφίων θα μείνουν ως έχουν  «με απόλυτο σεβασμό στην κατάταξη που διαμορφώθηκε από το εκλογικό  σώμα».

Ο κ. Σκουρλέτης διέψευσε δημοσιευμάτα, τα οποίο υποστηρίζουν ότι «το  παλιό ΠΑΣΟΚ έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σημείωσε ότι επίκειται  ανακοίνωση για την πολιτική στήριξη της κ. Κατσέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ,  χωρίς όμως να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή 1η Ιουνίου θα δοθεί  στο μεταξύ στη δημοσιότητα το συνολικό πρόγραμμα του κόμματος. Σύμφωνα  με τον ίδιο, δεν πρόκειται για ριζικά νέο πρόγραμμα αλλά για «βελτιώσεις  που εμβαθύνουν και επικαιροποιούν τα προγραμματικά θέματα, ώστε να  εναρμονιστεί με τις ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία».

Δημοκρατική Αριστερά: Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Β. Βασιλικός και Μ. Μοδινός

Yποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς θα είναι  στο μεταξύ ο λογοτέχνης Βασίλης Βασιλικός και ο περιβαλλοντολόγος και  οικολόγος Μιχάλης Μοδινός, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης  Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΜΠΕ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι αυτές οι δύο υποψηφιότητες θα  είναι οι μόνες αλλαγές στα ψηφοδέλτια του κόμματός του και πως οι  υπόλοιποι υποψήφιοι θα μπουν στη λίστα σύμφωνα με τη σειρά εκλογής τους  στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr