Το σήκωσε η Βουλιαγμένη

Το πρωτάθλημα στην Α1 πόλο Ανδρών για πρώτη φορά από το 1998 κατέκτησε η Βουλιαγμένη που κέρδισε στα πέναλτι σε έναν συναρπαστικό πέμπτο τελικό τον Ολυμπιακό με 11-10 (κανονικός αγώνας και παράταση 7-7).

Πέτυχε έτσι 3-2 νίκες και ανέβηκε στην κορυφή, «γκρεμίζοντας» μετά από έξι χρόνια τους «ερυθρόλευκους» και κατακτώντας το 4ο πρωτάθλημα στην ιστοριά της. Να σημειωθεί ότι οι «μπέμπηδες» πανηγύρισαν παράλληλα το πρώτο νταμπλ της ιστορίας τους, αφού είχε προηγηθεί και η κατάκτηση του κυπέλλου στο Αργοστόλι.

Οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες, πάλεψαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, σε έναν αγώνα γεμάτο πάθος και ένταση (εντός και εκτός νερού), και τελικά η Βουλιαγμένη αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και κατέκτησε τον τίτλο, επικρατώντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στα πέναλτι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα οκτάλεπτα έληξαν ισόπαλα, ενώ σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν κατάφερε κάποια ομάδα να ξεφύγει, έστω και με δύο γκολ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για ένα ακόμα ματς, ήταν ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Βουλιαγμένης, ο Κώστας Τσαλκάνης, ο οποίος απέκρουσε τα πέναλτι των Δελακά και Κατρουζανάκη.

Για την ομάδα του Λαιμού, ο μόνος που δεν σκόραρε στην αγχώδη διαδικασία, ήταν ο νεαρός Άγγελος Βλαχόπουλος.

Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς χωρίς τους προπονητές στους πάγκους τους, αφού τόσο ο Θοδωρής Βλάχος για τον Ολυμπιακό όσο και ο Λοράντος είχαν αποβληθεί με κόκκινη κάρτα, για διαμαρτυρία.

Τα 8λεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 1-1, Παράταση: 0-0, 0-0, Πέναλτι: 3-4.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Λοράντος): Καρούντζος 1, Γούνας 1, Αφρουδάκης 2, Μυλωνάκης 1, Ελμισιάν 1, Βλαχόπουλος 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Μουρίκης 1, Δελακάς 3, Χατζηκυριακάκης 1, Κόλιανιν 1, Μάζης 1.