Να… χαλάσει τη γιορτή των Πολωνών θέλει η Εθνική Ελλάδας

Στο άριστο κλίμα που επικρατεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και στην αμοιβαία εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στους Ελληνες διεθνείς και τον Φερνάντο Σάντος στάθηκαν ο Κώστας Χαλκιάς, Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Τζαβέλλας κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας (4/06) λίγο πριν την πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας επί πολωνικού εδάφους.

Οι τρεις παίκτες τόνισαν πως η Εθνική έχει σκοπό να κάνει… χαλάστρα στην γιορτή που ετοιμάζουν οι Πολωνοί, ενώ σε ερώτηση ποιο θα είναι το «κλειδί» της επιτυχίας τόνισαν πως και τα τρία παιχνίδια είναι εξίσου σημαντικά, ωστόσο το «κλειδί» έχει να κάνει με το πώς θα εμφανιστεί η Εθνική ομάδα και πόση τύχη θα έχει.

Πρώτος ξεκίνησε ο Κώστας Χαλκιάς που τόνισε: «Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης τα παιχνίδια δεν είναι ούτε εύκολα, ούτε δύσκολα. Πρέπει να επιδείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό σε όλους τους αντίπαλους, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.  Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ τεχνικής ηγεσίας και ποδοσφαιριστών. Νιώθουμε ότι όλοι οι Έλληνες θα είναι κοντά μας, όπου και αν βρίσκονται. Προσωπικά, έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στα παιδιά και την εθνική ομάδα. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία η συνέχεια της εθνικής ομάδας, που κατορθώνει να είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή η νοοτροπία ξεκίνησε το 2004 και καλλιεργείται εδώ και πολλά χρόνια, ενώ υπάρχει το υλικό για ανάλογη συνέχεια».

Ερωτηθείς για το τί θα συνιστά επιτυχία στην Πολωνία, απάντησε: «Αν πετύχουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση, αυτή θα είναι ακόμη μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την εθνική. Το κλειδί για να τα καταφέρουμε θα είναι να εμφανιστούμε όπως πρέπει και να έχουμε τύχη».

Ο Γιάννης Μανιάτης έκανε λόγο για την δουλειά που έγινε στην προετοιμασία:  «Δουλέψαμε πολύ σκληρά στην Αυστρία και είμαστε έτοιμοι. Βελτιωθήκαμε σε κάποιους τομείς που ζήτησε ο κ. Σάντος και ελπίζω την Παρασκευή να βρεθούμε στην καλή ημέρα μας και να ξεκινήσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα. Όχι βέβαια ότι οι αγωνιστικές ατέλειες έχουν εξαλειφθεί, αφού «αυτά που πρέπει να διορθώσουμε ως την Παρασκευή είναι πολλά, αλλά θα ασχοληθεί ο προπονητής μας. Αυτός ξέρει τι πρέπει να κάνουμε».

Ερωτηθείς για την κλήση του από τον Φερνάντο Σάντος τόνισε:  «Το ήθελα πάρα πολύ. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχω λάβει μέρος. Το συναίσθημά μου είναι πολύ θετικό, εξαιτίας και του πολύ καλού κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας. Ο αγώνας της Μασσαλίας άλλαξε την επαγγελματική καριέρα μου, αλλά, αν δεν συνέχιζα με το ίδιο πάθος, σήμερα δεν θα βρισκόμουν εδώ πέρα».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τζαβέλλας τόνισε πως η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την τριάδα της Ντόρτμουντ (Λεβαντόφσκι, Μπλαστσικόφσκι, Πίστσεκ) γιατί
«εμείς έχουμε πολύ καλύτερους ποδοσφαιριστές. Οι Πολωνοί πρέπει να αναλύσουν εμάς και να έχουν το άγχος. Δυνατό σημείο είναι η άμυνά μας, που ξεκινάει από την επίθεση, αφού όλοι αμυνόμαστε. Πρέπει να εμφανιστούμε σκληροί και δυνατοί στη διοργάνωση, αλλά να καταφέρουμε και κάτι περισσότερο στην επίθεση».

Ο ακραίος αμυντικός της Μονακό δήλωσε ακόμη ότι «χωρίς να είμαστε υπερόπτες, μπορούμε να επαναλάβουμε το 2004. Τότε, έβγαινα κάθε μέρα στο δρόμο, γιατί οι επιτυχίες ήταν συνεχείς. Στο πρώτο παιχνίδι τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για μας. Είμαστε σε θέση να ξαναχαλάσουμε τη γιορτή της πρεμιέρας στους διοργανωτές».

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Τοροσίδης

Η επάνοδος του Βασίλη Τοροσίδη σε κανονικούς προπονητικούς ρυθμούς ήταν το γεγονός της ημέρας για την εθνική ομάδα. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ξεκίνησε και ολοκλήρωσε κανονικά το πρόγραμμα του Φερνάντο Σάντος στην πρώτη προπόνηση επί πολωνικού εδάφους, στο αθλητικό κέντρο του Λεγκιόνοβο. Η επιστροφή του Τοροσίδη «λύνει» τα χέρια του Σάντος, αφού έτσι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα παραμείνει στο κέντρο της άμυνας και δεν θα χρειαστεί να καλύψει το δεξιό άκρο.