Οι Ελληνες της Πολωνίας στο πλευρό της Εθνικής (photos)

Το γεγονός ότι η προπόνηση ήταν ανοιχτή για το κοινό εκμεταλλεύτηκαν πολλοί Ελληνες της Πολωνίας που έσπευσαν στο Λεγκιόνοβο για να παρακολουθήσουν από κοντά τους διεθνείς, δείχνοντάς τους έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.

Περίπου 700 κάτοικοι του Λεγκιόνοβο που απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από τη Βαρσοβία βρέθηκαν κοντά στα παιδιά του Φερνάντο Σάντος με αποτέλεσμα οι εξέδρες του αθλητικού κέντρου «Μέσκι» να είναι κατάμεστες.

Τους Ελληνες διεθνείς υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης, ενώ στο γήπεδο υπήρχε και ορχήστρα. Ανάμεσα στους Ελληνες ομογενείς ήταν και περίπου 40 Ελληνες που ζουν και εργάζονται στη Βαρσοβία και τα περίχωρα. Μετά το τέλος της προπόνησης οι διεθνείς φωτογραφήθηκαν μαζί τους, ενώ υπέγραψαν και πολλά αυτόγραφα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η προπόνηση για την Τρίτη (5/06) ήταν διπλή, αφού ο Φερνάντο Σάντος προσπαθεί να καλύψει με όποιο τρόπο μπορεί τον κακό προγραμματισμό της Super League που «έκλεψε» πολύτιμο χρόνο από την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Οι προπονήσεις είχαν ιδιαίτερη ένταση, ενώ μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στις στημένες φάσεις που στο Euro 2004 είχαν κάνει τη διαφορά για την Εθνική ομάδα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται πως έχει καταλήξει στο σχήμα που θα χρησιμοποιήσει στην πρεμιέρα. Την Τρίτη (5/06) χρησιμοποίησε ως βασικό τερματοφύλακα τον Χαλκιά, Τοροσίδη και Χολέμπας στα άκρα της άμυνας και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Κατσουράνης, Καραγκούνης και Μανιάτης ήταν οι χαφ και οι Νίνης Σαμαράς και Γκέκας οι επιθετικοί.

Ως προς το σχήμα, η ενδεκάδα που χρησιμοποιεί ως βασική εδώ και ημέρες ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» εν όψει της πρεμιέρας. Έτσι λοιπόν και σήμερα τερματοφύλακας ήταν ο Χαλκιάς, Τοροσίδης και Χολέβας στα άκρα της άμυνας, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος στόπερ, Κατσουράνης, Μανιάτης Καραγκούνης στη μεσαία γραμμή και Νίνης, Σαμαράς, Γκέκας στην επίθεση.

Αυτά το πρωί που η προπόνηση ήταν κλειστή, γιατί το απόγευμα λόγω της παρουσίας κοινού ο Φερνάντο Σάντος επιχείρησε να… θολώσει τα νερά. Ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε τρεις οκτάδες, στην τακτική ζήτησε γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ενώ οι διεθνείς δούλεψαν και στα τελειώματα των φάσεων.

Διαβάστε επίσης:

«Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τους αντιπάλους μας»