Ομογενής υποψήφια στην Αυστραλία

Το Λίμπεραλ Πάρτι Δυτικής Αυστραλίας επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα της ομογενούς δημοτικού συμβούλου της Πέρθης Eleni Evangel (Ελένη Παρίση-Ευαγγελινού) στην έδρα Perth District στις πολιτειακές εκλογές του 2013.

Η 46χρονη ομογενής προσωπικότητα της αυστραλιανής τηλεόρασης και παραγωγός -τα τελευταία 15 χρόνια παρουσιάζει πρόγραμμα Lifestyle στον τηλεοπτικό σταθμό «9» της Δυτικής Αυστραλίας- που εκλέχτηκε πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Πέρθης το 2005 και επανεκλέχτηκε το 2009 – θέτει υποψηφιότητα σε έδρα που κατέχει το Εργατικό Κόμμα με πλειοψηφία 7,7%.

Η είσοδός της ή μη στη βουλή της Δυτικής Αυστραλίας θα απαιτήσει σκληρό προεκλογικό αγώνα. Οι Λίμπεραλς ελπίζουν, ότι η πτώση της ψήφου του Εργατικού Κόμματος –που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις– θα ενισχύσει την προσπάθειά τους να κερδίσουν την ασφαλή Εργατική έδρα στις εκλογές του 2013.

Η κ. Evangel δήλωσε παλαιότερα στο «Νέο Κόσμο»: «Η υποψηφιότητα στην έδρα Perth θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική». «Είναι μία έδρα που κατέχει το Εργατικό Κόμμα με 7,7% και η επιτυχημένη διεκδίκησή της θα απαιτήσει σκληρό αγώνα. Αντιλαμβάνεστε ότι αν θέσω υποψηφιότητα θα ξεκινήσω την προεκλογική εκστρατεία μου ως “underdog”, δηλαδή ως υποψήφια που θα πρέπει να τα δώσω όλα για να επιτύχω το ζητούμενο αποτέλεσμα. Δεν με φοβίζει η σκληρή δουλειά, αλλά οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες» προσθέτει.

Γέννημα θρέμμα της Πέρθης, η κ. Παρίση-Ευαγγελινού χαίρει της εκτίμησης του ευρέως κοινού και της πολυάριθμης ελληνικής κοινότητας, προϋποθέσεις που ελπίζει να μετατραπούν σε ψήφους στις εκλογές του προσεχούς έτους.

Όπως έγραψε ο «Νέος Κόσμος» της Πέμπτης, Ελληνοαυστραλή υποψήφια επέλεξε και το Εργατικό Κόμμα Βικτωρίας για την πολιτειακή έδρα Melbourne District. Πρόκειται για τη δικηγόρο, δημοτική σύμβουλο Μελβούρνης Τζένιφερ Κάνης, η οποία θα αγωνιστεί για να κρατήσει την Εργατική έδρα στις επαναληπτικές εκλογές της 21ης Ιουλίου.

Η έδρα, που περιλαμβάνει τα εσωτερικά προάστια Carlton, Carlton North, East Melbourne, Flemington, Kensington, Newmarket, North Melbourne, Parkville, West Melbourne και περιοχές του Ascot Vale, χήρεψε μετά την παραίτηση της πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Bracks και Brumby, Bronwyn Pike. To Εργατικό Κόμμα ελέγχει την έδρα από το 1995 και μετά τις εκλογές του 2010 η πλειοψηφία του αυξήθηκε σε 6%.