Αιχμές Ολυμπιακού για το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής

O σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον αγώνα της Εθνικής με την Πολωνία και κυρίως ο τρόπος που θεωρεί πως αυτός αντιμετωπίστηκε από τα ιατρικό τιμ της Εθνικής ομάδας, ώθησε τον Ολυμπιακό να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως δεν θα ανεχθεί στο μέλλον να μπουν σε κίνδυνο ποδοσφαιριστές του συλλόγου από αμέλεια ή ανικανότητα.

Μάλιστα θυμίζει ανάλογο περιστατικό που είχε συμβεί με έτερο ποδοσφαιριστή του συλλόγου τον Βασίλη Τοροσίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Πειραιωτών αναφέρει:

«Με αφορμή τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος θα επιστρέψει πιο δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους και η οικογένεια του Ολυμπιακού θα κάνει τα πάντα για αυτό, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον να μπαίνουν σε κίνδυνο ποδοσφαιριστές της από αμέλεια ή ανικανότητα των υπευθύνων.

Για μια ακόμα φορά, αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, ότι το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας είναι επικίνδυνο για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Πέρα από την εγκληματική χθεσινή τους αμέλεια, να επιτρέψουν να συνεχίσει να αγωνίζεται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ενώ ήταν ήδη σοβαρά τραυματισμένος, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή του, υπάρχει μια σειρά λαθών που στοιχίζουν τόσο στην ίδια την Εθνική ομάδα όσο και στους συλλόγους.

Θυμίζουμε στους φιλάθλους, αλλά και στην ΕΠΟ ότι ο ποδοσφαιριστής μας Βασίλης Τοροσίδης είχε υποστεί κάταγμα στα πλευρά και αυτό δεν το διέγνωσε, ως όφειλε, το ιατρικό τιμ της Εθνικής. Αποτέλεσμα; Να γίνει η διάγνωση εβδομάδες αργότερα και να στερηθεί τον παίκτη ο Ολυμπιακός σε κρίσιμους Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο Ολυμπιακός δεν θα επιτρέψει να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών του και απαιτεί από την ΕΠΟ να μεριμνήσει άμεσα για την  αντικατάσταση των ανθρώπων που συνεχίζουν να κάνουν εγκληματικά λάθη σε βάρος των αθλητών.

Ας κάνουν όλοι ότι μπορούν για να βοηθήσουν τους  ποδοσφαιριστές, που θα κάνουν και σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα περήφανους όλους τους Έλληνες».

Η απάντηση του γιατρού

Απάντησε ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Εθνικής ομάδας, Χάρης Χριστόπουλος στο θέμα που έχει προκύψει με τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον αγώνα με την Πολωνία. Η δήλωση του κ. Χριστόπουλου: «Ουδεμία επιπλέον επιπλοκή προκλήθηκε ή γενικότερα μπορεί να προκληθεί σε τέτοιες περιπτώσεις από την περαιτέρω συμμετοχή του Παπαδόπουλου στον αγώνα και έως ότου αντικατασταθεί».

Aβραάμ: «Θα επιστρέψω πιο δυνατός»

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα επέστρεψε ήδη ο μεγάλος άτυχος της Εθνικής μας και στο αεροδρόμιο δήλωσε αποφασισμένος να επιστρέψει σύντομα και ακόμα πιο δυνατός στην αγωνιστική δράση.

«Ήταν σίγουρα μια άτυχη στιγμή για μένα. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να κάνουμε κάτι. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που μου συμπαραστάθηκε και μου ευχήθηκε τα καλύτερα. Θα μου λείψει πολύ το ποδόσφαιρο. Όμως θα ξεκινήσω άμεσα δουλειά για να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα γήπεδα και πιο δυνατός», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Οσο για το πώς έπαθε τη ζημιά, είπε: «Στην αρχή δεν το κατάλαβα το τι είχε συμβεί. Όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο για δεύτερη φορά πονούσα όταν έκανα άλματα».
Kαι συμπλήρωσε: «Δεν έχει σημασία που χτύπησα εγώ. Όλα τα παιδιά έδειξαν πως ακόμα και με 10 παίκτες έχουν ψυχή, πάθος και καρδιά. Έδειξαν πως μπορούν να πάνε ψηλά στο Euro».