Μαρίν Λε Πε στον δεύτερο γύρο- Εκτός ο Αριστερός Μελανσόν

Ο επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου της Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν έχασε το στοίχημα απέναντι στην επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στον γαλλικό βορρά και δεν θα μετάσχει στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή.
Ο Μελανσόν, ο οποίος έχασε την πρόκληση έναντι της Μαρίν Λε Πεν στο Ενίν-Μπομόν, ανακοίνωσε ο ίδιος την ήττα του. Καθώς ήρθε στην τρίτη θέση, αποσύρθηκε προς όφελος ενός Σοσιαλιστή που θα αναμετρηθεί με την αρχηγό του Εθνικού Μετώπου.

Πρώτοι έρχονται οι Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ και οι  σύμμαχοί τους στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθη  σήμερα στη Γαλλία, και οδεύουν προς την εξασφάλιση της απόλυτης  πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο στον β’ γύρο την ερχόμενη Κυριακή,  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ο Ολάντ, ο οποίος εξελέγη στις 6 Μαΐου, μπορεί ως εκ τούτου να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, την οποία χρειάζεται για να κυβερνήσει τη χώρα και να θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμά του.
Σε έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) αναμένεται να εξασφαλίσει από 275 ως 315 έδρες και σύμμαχοί του οι Πράσινοι από 12 ως 18 από τις συνολικά 577 έδρες του κοινοβουλίου. Για την απόλυτη πλειοψηφία χρειάζονται 289 έδρες.
Η δεξιά συγκεντρώνει βάσει των εκτιμήσεων από 230 ως 270 έδρες.
Σε ποσοστά, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι οικολόγοι σύμμαχοί του λαμβάνουν περίπου 40%, σύμφωνα με το ινστιτούτο CSA, έναντι ποσοστού 35% που συγκεντρώνει η δεξιά Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP). Η ριζοσπαστική αριστερά λαμβάνει ποσοστό περίπου 7%, ενώ το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 13%.