Ολοταχώς προς Γενική Συνέλευση η Super League

Χωρίς ουσιαστικά να παρθεί κάποια απόφαση ολοκληρώθηκε το έκτακτο ΔΣ της Super League  όπου συζητήθηκε το θέμα των έξι ΠΑΣ που δεν πήραν αδειοδότηση.

Παράλληλα, κατατέθηκε πρόταση για αύξηση των ομάδων σε 19 για το πρωτάθλημα της περιόδου 2012-2013.

Οι οριστικές αποφάσεις παραπέμφθηκαν σε έκτακτη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Για το θέμα ο αναπληρωτής πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε μετά τη συνεδρίαση: «Δεδομένου ότι είχαμε σοβαρά θέματα για να πάρουμε αποφάσεις, όπως αυτό της μη αδειοδότησης έξι ΠΑΕ, αλλά και της πρότασης γι’ αύξηση των ομάδων, καταλήξαμε πως θα πρέπει να συζητήσουμε πρώτα με όλους τους αρμόδιους φορείς και μετά να δούμε τι θα γίνει. Θα ανακοινωθεί σύντομα η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης κι εκεί θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Ο εκπρόσωπος του Αστέρα Τρίπολης ρωτήθηκε εάν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αύξησης των ομάδών ή εάν πρόκειται για μία πρόταση που τέθηκε από τις τρεις ομάδες που έχουν υποβιβαστεί (Εργοτέλη, Δόξα Δράμας και Παναιτωλικό) και δεν πρόκειται να προχωρήσει. Απάντησε… διπλωματικά λέγοντας πως «δεν πάρθηκε καμία απόφαση, καθώς πρέπει πρώτα να ενημερωθούν οι φορείς που απαιτούν οι κανονισμοί. Υπάρχουν και νομικής φύσεως θέματα…»

Στη διάρκεια του Δ.Σ. το περίεργο ήταν η στάση που κράτησαν οι 6 ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν. Αυτό που έγινε γνωστό είναι πως δεν κατέθεσαν καμία κοινή πρόταση προς συζήτηση, δεν είχαν «κοινή γραμμή πλεύσης», γεγονός που προκάλεσε την έκπληξη ακόμη και μεταξύ των υπολοίπων μελών του συνεταιρισμού.

Το μοναδικό από τα δύο θέματα που συζητήθηκαν και χρειάστηκε να γίνει ψηφοφορία μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν αυτό της πρότασης αύξησης των ομάδων (υπήρχαν προτάσεις που έκαναν λόγο για 18 ή και 20). Όλες οι ομάδες, πλην της Ξάνθης που ψήφισε «παρών», συμφώνησαν στην διεξαγωγή γενικής συνέλευσης στην οποία θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Για το θέμα της αδειοδότησης, ΑΕΚ, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και Ξάνθη ζήτησαν να παρθεί απόφαση στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και αυτό παραπέμφθηκε στην επόμενη γενική συνέλευση.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συνεδρίασή της η Super League είναι η ακόλουθη:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε όπως συγκληθεί εντός των επόμενων ημερών έκτακτη Γενική Συνέλευση, με απόφαση του αναπληρωτή προέδρου του Δ.Σ., η οποία θα αποφανθεί επί συγκεκριμένων εισηγήσεων για ζητήματα που συζητήθηκαν κατά το σημερινό Δ.Σ.».

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε