Στη διάθεση του Σάντος ο Φωτάκης για το ματς με την Τσεχία

Τα νέα από το μέτωπο της αποθεραπείας του Γιώργου Φωτάκη είναι τα καλύτερα, καθώς ο διεθνής μέσος διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά κέρδισε τη μάχη με το χρόνο και ολοκλήρωσε κανονικά την προετοιμασία της Εθνικής μας στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα της Τρίτης (12/06) με την Τσεχία.

Ο μέσος του ΠΑΟΚ, που είχε δεχτεί γονατιά στη χθεσινή προπόνηση και η αρχική ιατρική εκτίμηση μιλούσε για αιμάτωμα και θλάση στο δεξιό τετρακέφαλο, θέτει πλέον υποψηφιότητα για να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, συγκροτώντας την τριάδα των χαφ μαζί με τους Καραγκούνη και Μανιάτη, αφού η απουσία των δύο βασικών κεντρικών αμυντικών Παπασταθόπουλου (τιμωρημένος) και Αβραάμ Παπαδόπουλου (τραυματίας) υποχρεώνει τον Φερνάντο Σάντος να γυρίσει τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας.

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η επάνοδος του Σαλπιγγίδη στους 11 βασικούς, ενώ στην επίθεση «παίζεται» μια θέση μεταξύ του Φορτούνη και του Γκέκα, με το νεαρό άσο της Καϊζερσλάουτερν να είναι επικρατέστερος. Σε αυτή την περίπτωση, ο Σαμαράς θα μετατοπιστεί πιο δεξιά και θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, όπως συνέβη στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα με την Πολωνία.