Σάντος: «Δεν έχει χαθεί η πρώτη θέση»

Πεπεισμένος ότι οι παίκτες του θα βγάλουν πάθος στο ματς με την Τσεχία εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (11/06) και τόνισε πως η πρώτη θέση δεν έχει χαθεί ακόμα.

«Θα φτιάξουμε μια 11άδα που θα δώσει τις απαντήσεις που θέλουμε όλοι», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός για το αυριανό (12/06) παιχνίδι της Εθνικής μας επισημαίνοντας πως το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά.

Αναλυτικά οι απαντήσεις που έδωσε:

Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο της Τσεχίας;

«Θεωρώ ότι κατά πρώτο λόγο το γεγονός ότι η Τσεχία έχασε από την Ρωσία δεν μου αλλάζει την άποψη. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολύ συμπαγής, με γρήγορους παίκτες».

Έχετε επιλέξει στο μυαλό σας την 11άδα και που θα παίξει ο Κατσουράνης;

«Έχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου, ωστόσο θα περιμένουμε και την τελευταία προπόνηση για να δούμε».

Αν δεν παίξει ο Φωτάκης, ποιος θα πάρει τη θέση του;

«Κατά πρώτο λόγο θα πρέπει να δούμε αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και μετά την προπόνηση θα μπορούμε να ξέρουμε αν θα αποτελέσει μέρος των επιλογών. Ακόμα και αν δεν είναι έτοιμος, η Ελλάδα θα μπορέσει να φτιάξει μια 11άδα που θα δώσει τις απαντήσεις που θέλουμε όλοι».

Είναι ο Μπάρος η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα;

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα παίξει. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή ανάλυση, έχουμε βρει όλα τα χαρακτηριστικά των παικτών της και είμαστε καλά διαβασμένοι. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αύριο θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τα ατού της Τσεχίας».

Η πρόκριση μπορεί να κριθεί ακόμα και στους τρεις βαθμούς;

«Αυτή την στιγμή σίγουρα η Ρωσία έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, ωστόσο αν παραδεχτούμε ότι έχει ήδη καπαρωμένη την μια θέση είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι ουσιαστικά το αυριανό ματς δεν θα κυλήσει καλά. Η πρώτη θέση δεν έχει χαθεί ακόμα. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς και όχι να μπαίνουμε σε μαθηματικά σενάρια. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά. Πρέπει εμείς να κερδίσουμε και από εκεί πέρα θα δούμε τι θα γίνει».

Η Ελλάδα είναι γνωστή για την ικανότητά της στην άμυνα. Θα παίξετε πιο επιθετικά απέναντι στην Τσεχία;

«Νομίζω ότι οι επιθετικές αρετές που έδειξε η ομάδα, είναι αυτό που είναι και το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Από την στιγμή που και οι ίδιοι οι παίκτες είδαν πως είναι ικανοί να κάνουν ταυτόχρονα και τα δυο πράγματα, να είναι καλοί και επιθετικά και αμυντικά δηλαδή, θεωρώ ότι μπορούν να το κάνουν και αύριο».

 

Τοροσίδης: «Το πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα!»

Για την ψυχολογική προετοιμασία του ίδιου και των συμπαικτών του μίλησε ο Βασίλης Τοροσίδης που επισήμανε πως: «Σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις ο ποδοσφαιριστής πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι έτοιμος ψυχολογικά. Από εκεί και πέρα, πρέπει να διαβάζει και τον αντίπαλο, να βλέπει το παιχνίδι του και να το αντιμετωπίζει ανάλογα», είπε αρχικά ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού.

Τι θέλετε να ξεχάσετε από το ματς με την Πολωνία;

«Σίγουρα τα πρώτα 30 λεπτά. Φάνηκε ότι είχαμε άγχος, συμβαίνουν αυτά, αυτό το πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα. Αρχής γενομένης στο αυριανό ματς, να μπούμε από το πρώτο λεπτό καλά».

Θεωρείτε ότι θα είναι διαφορετική η διαιτησία;

«Τα λάθη είναι για όλους. Κι αυτοί μπορεί να κάνουν λάθη, δεν θέλω να κρίνω την διαιτησία. Ελπίζω από σήμερα κιόλας να είναι καλύτερη για όλους».

Σαλπιγγίδης: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί»

Στην προσοχή που πρέπει να δείξουν όλοι οι διεθνείς εστίασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που τόνισε πως «Ο κάθε επαγγελματίας σκέφτεται την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο και να έχουμε την τύχη να πάρουμε τους τρεις βαθμούς αύριο».

Σου δίνει έξτρα ώθηση το γκολ της πρεμιέρας;

«Σίγουρα είναι ένα στοιχείο που σου δίνει δύναμη. Αλλά αυτό που προσπαθώ είναι να προχωράω στον δρόμο της ομάδας. Αυτό που μετράει είναι να έρχονται οι νίκες για την ομάδα και για αυτό θα προσπαθήσω».

Έχετε κάποια εμπειρία από την Τσεχία, πως θα περιγράφατε το ποδόσφαιρό της;

«Δεν έχω πολλές εικόνες, έχω παίξει μόνο κάποια ματς. Είναι πολύ δυνατές ομάδες, συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Τσεχία έχει πολύ καλούς παίκτες, πολύ ποιοτικούς και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».