Σάντος: «Δεν βάλαμε την μπάλα κάτω…»

Στην κακή αμυντική αντίδραση στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου αναφέρθηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Τσεχία όπου η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως ήταν λάθος η ανάπτυξη της ομάδας στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο.

Ωστόσο, η ισοπαλία (1-1)  Πολωνία-Ρωσία δίνει το δικαίωμα στην Εθνική μας ομάδα, να κρατάει την τύχη στα χέρια της. Αφού με νίκη επί της Ρωσίας την τελευταία αγωνιστική, προκρινόμαστε στους «8» ανεξαρτήτως αποτελέσματος του άλλου παιχνιδιού (Πολωνία-Τσεχία).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος:

«Ήταν ένα ματς που ξεκίνησε και πάλι πολύ άσχημα για μας. Από πολύ νωρίς κυνηγούσαμε το σκορ. Ξέραμε ότι οι Τσέχοι θα μας πιέσουν κι ενώ το ξέραμε τα κάναμε όλα λάθος. Η άμυνα ήταν το δυνατό μας σημείο αλλά τώρα έχουμε δεχθεί τρία γκολ σε δύο ματς. Δυστυχώς λοιπόν δε μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε. Τα δέκα πρώτα λεπτά δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Μετά ισορροπήσαμε αλλά στο τέλος προσπαθήσαμε περισσότερο με την καρδιά και λιγότερο. με καθαρό μυαλό.

Τώρα υποχρεωτικά κοιτάμε μπροστά αλλά δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Για το γκολ του Φωτάκη ήταν δύσκολο από κει που καθόμουν να έχω γνώμη. Εάν ήταν γκολ και δε μέτρησε προφανώς αδικηθήκαμε.

Ο Χαλκιάς υπέστη έναν μικρό τραυματισμό θα μάθουμε τι έγινε μετά τις εξετάσεις. Όπως παρέταξα την ομάδα πίστευα ότι θα πάμε καλά. Άλλωστε αυτή η σύνθεση τελείωσε το ματς με την Πολωνία με πολύ καλό τρόπο. Ο Μήτρογλου μπήκε για να τον εκμεταλλευτούμε μέσα στην περιοχή. Οι σέντρες έπρεπε να γίνονται απ τα πλάγια κι όχι απ την άμυνα μας. Δε βάλαμε τη μπάλα κάτω δυστυχώς στο τέλος κι όπως είπα δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας γιατί όσα έγιναν μίνι βάρος δίνουν στους ώμους μας. Αυτό είπα στους παίκτες στο ημίχρονο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».