Ολάντ: Ακύρωση του Μνημονίου οδηγεί την Έλλάδα στην έξοδο!

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Ολάντ, μιλώντας στο MEGA, ξεκαθάρισε χθες ότι «αν το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δώσει την εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις δεσμεύσεις τους, τότε θα υπάρξουν χώρες μέσα στην Ευρωζώμη που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»!

Αποκαλυπτικές απαντήσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τη στάση των Ευρωπαίων και τις προτάσεις που θέλει να προωθήσει στο μέτωπο της οικονομικής κρίσης δίνει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΜEGA και την Όλγα Τρέμη.

Ο Φρανσουά Ολάντ τονίζει ότι μιλά ως “φίλος”, που θέλει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά αυτό προϋποθέτει -όπως λέει- μία σχέση εμπιστοσύνης.

Δηλώνει, ακόμη, ότι η Ευρώπη εισέρχεται σε ένα “νέο στάδιο” και ότι “δεν θα είναι μόνο δύο άνθρωποι που θα αποφασίζουν για όλους”, ωστόσο αποκαλύπτει ότι αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, υπάρχουν χώρες που θα θελήσουν να τη θέσουν εκτός ευρώ.

Παράλληλα, ο Γάλλος Πρόεδρος σημειώνει ότι “τήρηση των δεσμεύσεων δεν σημαίνει παραμονή στην ίδια κατάσταση”, αφού -όπως αναφέρει- θα ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη τα οποία θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα μας επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, σε περίπτωση ακύρωσης του μνημονίου, ο κ. Ολάντ σημειώνει ότι “η πλήρης ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ευρωζώνης ως ρήξη”.

Ο κ. Ολάντ παραδέχεται ότι υπάρχει διάσταση απόψεων στους κόλπους της Ευρωζώνης και τονίζει τη σημασία της επίτευξης ενός συμβιβασμού, κάτι για το οποίο δηλώνει ότι ο ίδιος θα μεριμνήσει και το οποίο “προϋποθέτει σοβαρή δουλειά στα δημοσιονομικά”.

Για το θέμα της Ισπανίας, αναφέρει ότι ήταν επείγον να διευθετηθεί το πρόβλημα των ισπανικών τραπεζών, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να μην μπορεί πλέον η χώρα να αναχρηματοδοτηθεί, σημειώνοντας πως η περίπτωση της Ισπανίας δείχνει πως “δεν είναι μια κατάσταση που αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά κι άλλες χώρες ακόμη κι αν η κατάστασή τους είναι πολύ διαφορετική”.

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε