Καθιστική διαμαρτυρία ομογενών γονιών στο Ελληνικό Προξενείο Μονάχου

 

Δυναμικές κινητοποιήσεις της Ομογένειας της Γερμανίας, για την ανατροπή του άρθρου 5 παράγραφος 4 του Νόμου 4027/2011 του  Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας με τον οποίο επιχειρείται να κλείσουν τα ελληνικά Σχολεία στο Μόναχο και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας, προγραμματίζονται  από τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών.

Για το θέμα αυτό είχαμε γράψει στην Panhellenicpost εκτενές άρθρο και είχαμε δημοσιεύσει το σχετικό νόμο τον οποίο εισηγήθηκε και ψήφισε η απελθούσα υπό την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου η ηγεσία του Υπουργείου χωρίς να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε μελέτη του θέματος και ένας εκτενής διεξοδικός διάλογος με τους ενδιαφερόμενους ομογενείς. https://www.panhellenicpost.com/archives/8724

Τη φορά αυτή, το κίνημα των γονέων στο Μόναχο, πραγματοποίησε με τη παρουσία του την πρώτη εικόνα απέναντι  στο Υπουργείο Παιδείας οργανώνοντας καθιστική διαμαρτυρία στους χώρους του Ελληνικού Προξενείου στα γραφεία του Συντονιστικού Γραφείου της περιοχής.
«Μια φιλειρηνική παρουσία με την οποία ζήτησαν το πάγωμα της παραγράφου 5 του περιβόητου  νόμου ο οποίος κλέβει το δικαίωμα των ελληνοπαίδων της εγγραφής στο Ελληνικό Λύκειο της περιοχής, βάζοντας έτσι οριστικά την ταφόπετρα στα σχολεία μας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του  ARISTOPHANIS e.V. Griechisches Kunst und Kulturzentrum και του προέδρου του κ. Παναγιώτη Μιχαηλίδη.
Ομοσπονδία, Σύλλογοι Γονέων και εκπρόσωποι των Σχολικών Επιτροπών ενημέρωσαν τον Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Μακρή  και την γενική πρόξενο  κυρία Γραμματά, πως είναι έτοιμοι για διάλογο και πώς αν δε ακουστή η φωνή τους, είναι υποχρεωμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «σε παρόμοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να τονίσουμε, πως στην περιοχή του Μονάχου, ιδιαίτερα στο παρελθόν,  παρόμοιες διαμαρτυρίες εξελίσσονταν σε λαϊκή εντολή που στήριζαν όλοι ανεξαιρέτως οι οργανωμένοι φορείς των Ελλήνων στο Μόναχο. Εμείς, ως Σύλλογος Αριστοφάνης δηλώνουμε παρών και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αγώνες σας» καταλήγει η ανακοίνωση του Αριστοφάνη υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Μιχαηλίδης.
Υπενθυμίζεται ότι  σύμφωνα με την  Ομοσπονδία Γονέων της Βαυαρίας η ελληνική πολιτεία θέλει να διακόψει τη λειτουργία των ελληνικών σχολείων, απαγορεύοντας την εγγραφή μαθητών ! Αρχής γενομένης από τα Λύκεια, όπου δεν θα δέχονται από φέτος νέους μαθητές, σε καμία τάξη τους, παρά μόνο μαθητές που έχουν τελειώσει προηγούμενη τάξη του ίδιου Λυκείου, ή Γυμνασίου του ν.δ. 695/1970 της ίδιας πόλης.