Με αισιοδοξία και προβληματισμό η τελετή παραλαβής των Υπουργείων

 

«Εδώ είναι οι ρίζες σας …» και «πιστεύω ότι ποτέ δεν ξεχάσατε την υψηλή τέχνη της διπλωματίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μολυβιάτης στον κ.Αβραμόπουλο επισημαίνοντας ωστόσο πως «το έργο σας δεν θα είναι εύκολο», καθώς «η κρίση δεν άφησε αλώβητο τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής».

Με ανταλλαγή αμοιβαίων φιλοφρονήσεων έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου. Ο απερχόμενος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους κ.κ. Στυλιανίδη και Αθανασίου και επαίνεσε επανειλημμένως το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου και τον γενικό γραμματέα.

Την πεποίθηση ότι ο Τουρισμός μπορεί να αναδειχθεί σε κεντρικό πυλώνα της οικονομικής πολιτικής και πρωταγωνιστής για την έξοδο της χώρας από την κρίση, διατύπωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την τελετή παραλαβής τού νέου, αυτόνομου πλέον, υπουργείου.

Τη διασφάλιση και ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συνέχιση της κοινωνικής προσφοράς του στρατεύματος προς τον ελληνικό λαό, έθεσε ως προτεραιότητες ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραλαμβάνοντας τα καθήκοντα από τον απελθόντα υπηρεσιακό υπουργό Φραγκούλη Φράγκο, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Η πατρίδα βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση […]. Θα εργαστούμε». Με αυτές τις φράσεις ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθηγητής Γαιωδαισίας και Χαρτογραφίας του ΑΠΘ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, εξέφρασε τη δέσμευσή του για σκληρή δουλειά προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των πολιτικών του υπουργείου, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του ΥΠΕΚΑ από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό, πρύτανη του Παντείου, Γρηγόρη Τσάλτα.

Την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων και της αδήλωτης εργασίας, θέτει ως προτεραιότητες η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
«Εθνική ανάγκη» χαρακτήρισε την ανάληψη δραστικών μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας ο Γ. Βρούτσης και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Χαμόγελα και ευχές στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, από τον απερχόμενο υπηρεσιακό Υπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου και τον νέο Υπουργό κ. Νίκο Δένδια.

 

Το έργο του νέου υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, είναι δυσκολότερο λόγω της συνένωσης των δύο υπουργείων και λόγω του μεγάλου αριθμού προσωπικού και υπηρεσιών- αυτά τα δύο υπουργεία, όμως, είναι ψυχή και καρδιά της Ελλάδας, επισήμανε, μεταξύ άλλων, η απελθούσα υπηρεσιακή υπουργός Ευφροσύνη Κιάου, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής.

Η λέξη κλειδί είναι η λέξη εμπιστοσύνη, σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την παραλαβή του υπερ-υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι «πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών».

Αυστηρό μύνημα στους συνδικαλιστές, απηύθυνε ο νέος Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, λέγοντας τους, ούτε λίγο ούτε πολύ, να ξεχάσουν αυτά που ξέρουν.