Παραμένει στο νοσοκομείο μετά την επιτυχή επέμβαση ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς

Πάνω από δύο ώρες διήρκησε το χειρουργείο  – Την Δευτέρα θα πάρει εξιτήριο – Επιθυμία του ίδιου ήταν να πάρει σήμερα – Ενδεχομένως να παραμείνει όλο το σαββατοκύριακο – “Ηταν επιτυχής η επέμβαση” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – Οι αυριανές εξετάσεις θα δείξουν αν μπορεί να ταξιδέψει – Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Β. Ράπανου – Εξιτήριο την Δευτέρα

Στο Αττικό νοσοκομείο παραμένει για νοσηλεία ο πρωθυοπυργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης που έκανε στα μάτια. Χθες οι γιατροί διάγνωσαν αρχή ρήξης αμφιβληστροειδούς.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο πρωθυπουργός “υποβλήθηκε σε χειρουργική αποκατάσταση υπο γενική αναισθησία. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς απο τη χειρουργική ομάδα της β’ πανεπιστημιακής οφθαλμολογικής κλινικής. Ο πρωθυπουργός ανένηψε καλώς και θα παραμείνει στο νοσοκομείο μας για τη συνήθη μετεγχειρητική παρακολούθηση”

Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους τόσο ο διοικητής του  νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, Η. Λαμπίρης, όσο και ο επικεφαλής της ομάδας, που  πραγματοποίησε την επέμβαση, Π. Θεοδωσιάδης, ανέφεραν ότι στόχος της  επέμβασης ήταν η πλήρη αποκατάσταση της βλάβης, κάτι που επετεύχθη και  γι αυτό τον λόγο δεν θα χρειαστεί να ακολουθηθεί θεραπεία.
Οι  επιστήμονες έκριναν ως σοβαρή την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και  είπαν ότι ο νέος πρωθυπουργός έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο,  διότι υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθεί ακόμη και η ωχρά, η οποία,  σημειώνεται, χθες που έγιναν οι εξετάσεις, φάνηκε ότι ήταν ακέραιη.
Όσο για το εξιτήριο, αυτό μάλλον θα δοθεί το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι  γιατροί θα είναι σε θέση αύριο να εκτιμήσουν κατά πόσον ο πρωθυπουργός  θα μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς, τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να  παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Την εγχείρηση έκανε ο Πάνος Θεοδοσιάδης, διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικης Κλινικής.
Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος  Κεδίκογλου γύρω στις 10 ξεκίνησε η προετοιμασία για την επέμβαση η οποία  διήρκησε μία ώρα ενώ η εγχείρηση κράτησε ακόμη μια ώρα.