ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Οι τριακόσιοι

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Πέμπτη, 28 Ιουνίου σήμερα και ούτε ένας υπουργός παραιτήθηκε, μήτε ένας μας αρρώστησε! Κάτι δεν πάει καλά….

Πάνω που θα πανηγυρίζαμε, μάθαμε ότι ο Αντώνης επιστρέφει σήμερα στο Ιατρικό Κέντρο! Ευτυχώς, για μετεγχειρητικό έλεγχο, μόνο… Ουφ!

Καλά τους μάτιασαν κι ας λέτε εσείς  ότι θέλετε…

Σήμερα ορκίστηκαν οι 300  (όχι του Λεωνίδα, της Βουλής).  Ο Πρωθυπουργός, απών! Στο σπίτι του λόγω… γιατρών!

Απών και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος. Αυτός επειδή βρίσκεται στις Βρυξέλλες.  Όπου κανονικά έπρεπε να βρίσκεται ο Πρωθυπουργός!

 Ο Αλέξης Τσίπρας δε φίλησε το σταυρό, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα χαιρέτισε δια χειραψίας τον Αρχιεπίσκοπο.  Αν είχε κερδίσει ο Τσίπρας ούτε αγιασμό θα κάνανε!

Ποιος ήταν αυτός με το κόκκινο γαρίφαλο στο πέτο; Γειά σου Γιώργο Πάντζα! Ο ήλιος ο πράσινος μας τελείωσε. Τώρα ανθίζουν τα κόκκινα γαρούφαλα του δειλινού…

Ο …Καραϊσκάκης (στη χαίτη) της Χρυσής Αυγής , κατά κόσμο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μπήκε στο Κοινοβούλιο καμαρωτός-καμαρωτός. Πίσω του ο Κασιδιάρης μάλλον σαν να κρυβότανε, μου έμοιαζε! Όχι με την Λιάνα Κανέλη δεν …διασταυρώθηκαν!  Επί του παρόντος, τουλάχιστον. Ε, που θα πάει, στους διαδρόμους, στο καφενείο, κάπου θα τρακαριστούν! Ούτε ψύλλος στον κόρφο του. Όχι των δύο. Του καφετζή!..

Καλά, να μου το θυμηθείτε. Οι βουλευτές θα πιαστούν μαλλιά με μαλλιά για τις θέσεις στο κοινοβούλιο. Όλοι μπροστά θέλουν! Και όλοι …μακριά από τη Χρυσή Αυγή! Γιατί καλέ, ψώρα έχουν και δεν τους πλησιάζετε;

Η Αλέκα στήλωσε τα ποδάρια. Δεν δέχεται να αλλάξει έδρανα! Εκεί που καθόντουσαν οι του ΚΚΕ, εκεί πάλι θέλουν να καθίσουν. Καλέ, εδώ  κοτσάμ΄ ΠΑΣΟΚ και  άλλαξε θέσεις. Μετακινήθηκε προς τα …δεξιά!

…Θα τον τρελάνουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι. Άστε που θα τον αλλάξουνε κιόλας…

Τόπο στα νιάτα. Και νέος είναι, ο Αλέξης, και αξιωματική αντιπολίτευση!  Για τις  ιδέες του, δεν ξέρω…  Πού άφησες βρε το νεογέννητο, να το χαίρεστε κιόλας; Πώς του παν καλέ τα ανοιχτά πουκάμισα! Να φαίνεται το …στήθος το αντρίκιο!..

Θυμάστε τον μακαρίτη τον Αντρέα; Με ζιβάγκο ξεκίνησε, με σμόκιν κατέληξε!

Πώς το είχε πει ο Καργάκος;  α, ναι. Έλληνας δεν γεννιέσαι, δεν γίνεσαι, καταντάς!.. Πειράζει που διαφωνώ κάθετα; ‘Όχι με το κατάντημα, με την γέννα!  Και με τον Καργάκο!

Δηλαδή ο μπόμπιρας που κλέβει  το γλυκό, δεν είναι Έλληνας γεννημένος;

Και φύσαγε ένας αέρας… Που να σταθούν μαλλιά στη θέση τους; Τσάμπα το κομμωτήριο πλήρωσαν οι  κυρίες. Όχι μόνο οι βουλευτίνες. Και οι συνοδοί των βουλευτών. Γιατί όλοι –ή σχεδόν όλοι- προσήλθαν συν γυναιξί και τέκνοις!.. ‘Όχι λουκουμάκια δεν μοίραζαν…

Η Ντόρα ξαναβρέθηκε στα παλιά λημέρια. Όλο χαμόγελα.

Είχαν διπλή χαρά  όσοι  δεν έγιναν υπουργοί…  Γλύτωσαν το ψαλίδι 30% στο μισθό τους…

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε