ΑΠΟΨΕΙΣ: Θα αξίζει τον κόπο;

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η είδηση λέει ότι δεν θα μάθουν ελληνικά φέτος τα παιδιά στην Καλαβρία καθώς για πρώτη φορά, λόγω της οικονομικής κρίσης και των περικοπών, το ιταλικό υπουργείο Παιδείας δεν έστειλε καθηγητές στην περιοχή για διδάξουν ελληνικά.

Αυτό ανέφερε ο Τίτο Σκιλάτσι, γραμματέας της ελληνικής κοινότητας «Γιαλός του Βούα» στην επαρχία της Καλαβρίας, απευθυνόμενος στα μέλη της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που επισκέφθηκαν την περιοχή.

Από την πλευρά τους, πρόεδροι και εκπρόσωποι ελληνικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Καλαβρία ζήτησαν την περαιτέρω ενεργοποίηση και συμπαράσταση της ελληνικής Πολιτείας, ώστε να μη σβήσει η ελληνική γλώσσα στη νότια Ιταλία.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι ήδη το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας έχει «βάλει χέρ» στις αποσπάσεις δασκάλων στην Αμερική, ότι ήδη «κόβει» το ελληνικό Λύκειο στη Γερμανία, οι πιθανότητες να αναπληρώσει τις περικοπές του Ιταλικού Υπουργείου παιδείας, φαντάζουν μιδαμηνές.

Εκτός εάν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς  επιληφθεί του θέματος αντιλαμβανόμενος  ότι «αν χάσουμε γλώσσα, αν ξεχάσουμε ιστορία και εάν απεμπολήσουμε εθνικά δίκαια» αμφίβολο είναι αν αξίζει τον κόπο να σωθεί η οικονομία σε έναν τόπο όπου δεν θα υφίσταται πιά ως έθνοςλαι θα κατοικείται αποκλειστικά από αλλοδαπούς.