Υψηλή ζήτηση για το Κατάκολο

Στην κορυφή των προτιμήσεων των ξένων εταιριών για την έρευνα στο πεδίο των υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα βρίσκεται το Κατάκολο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του energia.gr και του econews.gr, εκτιμάται πως τουλάχιστον τρεις εταιρείες θα υποβάλλουν προσφορές, με την περιοχή Κατακόλου, όπου υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα, να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Λόγω του ενδιαφέροντος, η κυβέρνηση επιδιώκει την άμεση επίλυση των εκκρεμοτήτων στον τομέα των πετρελαϊκών ερευνών, εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 2ας Ιουλίου του διαγωνισμού για την παραχώρηση των τριών γνωστών κοιτασμάτων στην Δυτική Ελλάδα.

Οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα αναμένεται να είναι ραγδαίες, καθώς η ανακήρυξη του αναδόχου δεν προϋποθέτει ουδεμία εκταμίευση από πλευράς Δημοσίου, ενώ όσο το δυνατό πιο σύντομα η επιτυχούσα εταιρεία αναλάβει να υλοποιήσει τις έρευνες και παραδώσει τους φακέλους με τα δεδομένα στο ΥΠΕΚΑ, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει να εισπράττει το δημόσιο από την διάθεση τους στις διεθνείς εταιρείες που έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον.

Πηγή: ilialive.gr