Φτωχότερο το θέατρο δίχως τον Καρακατσάνη

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε γεννηθεί το 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά στις 8 Δεκεμβρίου.

Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάστηκε συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο.

Την περίοδο 2008 – 2010 στο ” Θάνατο του εμποράκου ” του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου. Όπως αναφέρθηκε από την ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη στην εκπομπή “Μπορώ” της Άννας Δρούζα η Μάρθα Καραγιάννη με τον Θύμιο Καρακατσάνη ήταν στο σχολείο συμμαθητές.

Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα του Αριστοφάνη, του Μολιέρου, ενώ στον κινηματογράφο οι εμφανίσεις του υπήρξαν πιο σπάνιες.

Είχε εμφανιστεί στις ταινίες “Το πιο λαμπρό αστέρι”, “Η χαρτορίχτρα”, “Η γυναικοκρατία”, “Μπουμ Ταρατατζούμ”, “Καραβάν Σαράι”.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης πάλευε για πολλά χρόνια με σοβαρή ασθένεια.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα (9/7) στις 11.30 το πρωί στο κοιμητήριο της  Παιανίας.

Ο μεγάλος θεατράνθρωπος, ήταν ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς, που σκόρπαγε απλόχερα το γέλιο! Η εμφανισή του στο “Αλ τσαντίρι νιουζ” το αποδεικνύει περίτρανα.

Μόλις πέρυσι το καλοκαίρι, ο αριστοφανικός ηθοποιός, γύρισε την Ελλάδα με την παράσταση “Λυσιστράτη”. Δείτε ένα απόσπασμα από την υπέροχη ερμηνεία του…

Ο Θύμιος Καρακατσάνης ήταν “ταγμένος” στο θεάτρο. Σκηνοθετούσε και πρωταγωνιστούσε σε παραστάσεις που έκαναν αίθηση και αναδείκνυαν το χρυσό του ταλέντο.

Στο θέατρο σκηνοθέτησε τις ακόλουθες παραστάσεις:

Πλούτος του Αριστοφάνη     Όρνιθες του Αριστοφάνη     Μικροί Φαρισαίοι του Δημήτρη Ψαθά     Oύρσουλα του Μπάμπη Τσικλιρόπουλου (1995)     Ο Τελευταίος Να Κλείσει την Πόρτα του Γιώργου Κωνσταντίνου     Νεφέλες του Αριστοφάνη     Ταρτούφος του Μολιέρου     Λυσιστράτη του Αριστοφάνη.

 

Ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης είχει διαίτερη αδυναμία στον Αριστοφάνη

 

.

Μεγάλες και παραδειγματικές ήταν οι ερμηνείες του. Η σφραγίδα του ήταν ανεξίτηλη…

 

Ο Θύμιος Καρακατσάνης χάρισε μοναδικές στιγμές και μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες συμμετείχε.