Ζητούν διεθνή έρευνα για το θάνατο του Αραφάτ

Οι παλαιστινιακές αρχές επιθυμούν τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τον θάνατο του ιστορικού τους ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ, “για να κλείσει η υπόθεση”, δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριγιάντ αλ Μάλικι.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας, Ραφίκ Αμπντεσαλέμ, ζήτησε την επείγουσα σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου και τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τα αίτια του θανάτου του Παλαιστίνιου ηγέτη.

“Θέλουμε να δείξουμε ότι η (Παλαιστινιακή) Αρχή, η ηγεσία και ο παλαιστινιακός λαός ανυπομονούν να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες για τον θάνατο του Αραφάτ, για να κλείσει η υπόθεση. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα συμμετάσχουμε και θα υποστηρίξουμε την έρευνα”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στο ραδιοφωνικό δίκτυο “Η Φωνή της Παλαιστίνης”.

 “Θα μπορούσαμε να έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία, αλλά δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε αντιδικίες και διαφωνίες για ένα τόσο σημαντικό θέμα”, εξήγησε ο παλαιστίνιος υπουργός, όταν ερωτήθηκε για τον θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ στις 11 Νοεμβρίου 2004 και την άδεια που δόθηκε χθες από τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για την εκταφή και τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.