Ζαρντίμ: «Πρώτος στόχος ο τίτλος»

Ζαρντίμ: «Πρώτος στόχος ο τίτλος»

Την πρώτη του επίσημη προπόνηση με τον Ολυμπιακό έκανε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ το απόγευμα της Τετάρτης (4/07) και στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε πως πρώτος στόχος για την ομάδα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα αρχίσω τη χρονιά με τον Ολυμπιακό. Είναι μία ομάδα με μεγάλη φιλοδοξία. Σίγουρα θα παλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτοί είναι φυσικά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, να πάρουμε το Κύπελλο και να κάνουμε μία καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για εμένα αυτό σημαίνει να περάσουμε τη φάση των ομίλων και από εκεί και πέρα να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

Σχετικά με μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν δήλωσε: «Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή, στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μας, είναι να δούμε τους ποδοσφαιριστές που έχουμε ήδη στην ομάδα μας. Να δούμε τι θα χρειαστούμε ως προς το χτίσιμο του ρόστερ, για να δούμε αν θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες μεταγραφές μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας».

 

 

Για τους στόχους της προετοιμασίας είπε: «Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μας, τώρα στο Ρέντη, το αφιερώνουμε για να γνωρίσουμε τις εγκαταστάσεις, να δούμε την οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα, το πώς κινούνται όλα εδώ στο προπονητήριό μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να βρω αυτά που χρειάζομαι εδώ στη νέα ομάδα μου, προτού αρχίσουμε την προετοιμασία μας. Όταν λέω το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, εννοώ και τους δύο φιλικούς αγώνες που θα παίξουμε στην Αυστρία, αλλά και τους τρεις που θα δώσουμε στην Πορτογαλία. Εκεί θα δω πως είναι οι παίκτες μας, πως είναι το ρόστερ και εν συνεχεία θα πάρουμε αποφάσεις για το πώς θα το διαμορφώσουμε».

 

Η «πρώτη» των «ερυθρόλευκων»

 

Την πρώτη τους προπόνηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο, υπό τις οδηγίες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, πραγματοποίησαν την Τετάρτη (04/07) οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Λίγο μετά τις 19:10 βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Αθλητικού Κέντρου οι ποδοσφαιριστές των Πρωταθλητών και Κυπελλούχων Ελλάδας, με τον Πορτογάλο προπονητή να τους… μαζεύει στο κέντρο του βασικού γηπέδου του Ρέντη και να τους μιλάει ενόψει της έναρξης της προπόνησης. Ο 38χρονος τεχνικός είχε την πρώτη του επαφή με τους νέους του παίκτες.

 

Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους υπό τις οδηγίες του γυμναστή Χρήστου Μουρίκη και το… καθιερωμένο ζέσταμα. Έπειτα, οι οι Πειραιώτες χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ και ακολούθησαν ασκήσεις με την μπάλα, ενώ οι Μέγιερι, Κάρολ, Δασκαλάκης και Γιαννώτης προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Βασίλη Αλεξούδη.

 

Την προπόνηση παρακολούθησε από κοντά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος, μαζί με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, τον Σάββα Θεοδωρίδη και τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας, Κώστα Καραπαπά.

 

Το «παρών» στην προπόνηση έδωσε ο Βασίλης Καραγκούνης, αλλά και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Πειραιωτών, Κώστας Μανωλάς, Δημήτρης Σιόβας, Ανδρέας Τάτος, Κλοντ Ντιελνά και Γιάννης Ζαραδούκας, εν αντιθέσει με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που έχουν άδεια.

 

Συγκεκριμένα, οι 23 ποδοσφαιριστές που είναι στη διάθεση του Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι οι: Μέγιερι, Κάρολ, Γιαννιώτης, Δασκαλάκης, Μανωλάς, Βλαχοδήμος, Τάτος, Ντιελνά, Ζαραδούκας, Πάντελιτς, Παπάζογλου, Μοντέστο, Μιραλάς, Φουστέρ, Ποτουρίδης, Χαβίτο, Αμπντούν, Ντιόγκο, Σιόβας, Φέισα, Ιμπαγάσα, Καραγκούνης, Σουμπίνιο.