Αβραμόπουλος: Σημαντικός ο ρόλος της Ομογένειας

Συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό «για όλα τα θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική, για τα εθνικά μας ζητήματα, καθώς επίσης για μία σειρά από πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών με πρώτο στόχο να αποκαταστήσουμε το λαβωμένο κύρος της χώρας μας διεθνώς».

Νωρίτερα, ο κ. Αβραμόπουλος είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τους πρεσβευτές της Κίνας και της Αυστραλίας.

Αντίστοιχα, στη συνάντηση με την πρέσβειρα της Αυστραλίας, Τζ. Μπλούμφιλντ εξετάστηκε ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η ομογένεια για την εμβάθυνση των φιλικών δεσμών και της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε πληθώρα τομέων, όπως η οικονομία και οι επενδύσεις. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και η σημασία αλλαγής της εικόνας της Ελλάδας, διεθνώς.

 Στη συνάντηση με τον πρεσβευτή της Κίνας, Ντου Τσιουέν συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας, με έμφαση στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, των επενδύσεων και του τουρισμού.

Μάλιστα, ο Κινέζος πρεσβευτής μετέφερε πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, προς τον κ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί το Πεκίνο, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς εταίρους της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.