Επικρίνουν τον Ερντογάν για τις δηλώσεις του κατά της Ελλάδας

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, εξαπέλυσε ο αρθρογράφος της εφημερίδας Taraf, Aχμέτ Αλτάν σχετικά με τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε πως «η Τουρκία είναι πιο δημοκρατική χώρα από τη Συρία».

«Με αυτούς συγκρινόμαστε μόνο, θα μπορούσαμε όμως να συγκριθούμε με κάποια χώρα της Ε.Ε.;» γράφει ο Αλτάν. Ο τούρκος αρθρογράφος ως καλό παράδειγμα δημοκρατίας αναφέρει την Ελλάδα.

«Στην οικονομία η αλήθεια είναι πως τα πάμε καλά. Όμως όταν ο Ερντογάν μίλησε για την Ελλάδα και είπε πως χρεοκοπεί, πήρε την απάντηση από εκεί «ας φτάσουν στο δικό μας κατά κεφαλή ΑΕΠ και μιλάμε». Ο Ερντογάν που μιλά για την οικονομία της Ελλάδας, μπορεί να πει κάτι για τη δημοκρατία στην Ελλάδα; Oύτε του πρωθυπουργού της Τουρκίας, ούτε του Υπουργού Εξωτερικών το θάρρος φτάνουν στο να συγκρίνουμε τη δημοκρατία στην Τουρκία και την Ελλάδα. Αν προσπαθήσουν να το κάνουν, μετά από 10 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, η σύγκριση με την Ελλάδα θα τους αφήσει μια γεύση ντροπής. Ε λοιπόν και για να μην μείνει αυτή η γεύση κάθονται και συγκρίνουν το δικό μας καθεστώς με αυτό της Συρίας» γράφει ο Αλτάν που με τα άρθρα του προκαλεί τις αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: OnAlert.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε