Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος νέος Υφυπουργός Εργασίας- Παραιτήθηκε ο Νικολόπουλος

Ο νέος

Νέος Υφυπουργός Εργασίας θα ορκισθεί  ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος (φωτογραφία πάνω) στη θέση του παραιτηθέντος Υφυπουργού κ. Νικολόπουλου. Ο κ. Νικολόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από τη Βουλή η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει -κατά τις πληροφορίες- ότι διαφωνεί με την μη διαπραγμάτευση εξ αρχής με την τρόικα των εργασιακών ζητημάτων.

Ο βουλευτής Αχαΐας,  παραιτείται, όπως τονίζει και στη σχετική επιστολή παραίτησης προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά γιατί «το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή

Στο Μέγαρο Μαξίμου πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι δικαιώνονται εκ των υστέρων καθώς δεν θεωρούσαν τον κ. Νικολόπουλο ικανό να μετέχει στην κυβέρνηση των τριών κομμάτων. Θυμήθηκαν μάλιστα ότι ο βουλευτής Αχαΐας ήταν από τους φανατικότερους πολέμιους του Αντώνη Σαμαρά την εποχή που ο σημερινός πρωθυπουργός είχε ιδρύσει την Πολιτική Ανοιξη και πρωτοστατούσε μάλιστα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισήμαιναν ότι ο κ. Νικολόπουλος έστειλε το πρωί επιστολή στον πρωθυπουργό και εξέφραζε επιφυλάξεις για το ρόλο που του είχε αναθέσει ο προϊστάμενός του υπουργός Γιάννης Βρούτσης.