Αιρετική άποψη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένα βιβλίο που αποκαθηλώνει… εκ των έσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες έρχεται να ταράξει τα νερά, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την έναρξη της Ολυμπιάδας στο Λονδίνο.

 

Το βιβλίο, που ονομάζεται «The Secret Olympian» (Ο Μυστικός Ολυμπιονίκης), έχει γραφτεί από έναν αθλητή που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του γι’ αυτό και υπογράφει ως «Anon» (από το Anonymous).

 

Ο συγγραφέας του βιβλίου ήταν μέλος της βρετανικής εθνικής ομάδας κωπηλασίας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Σίδνεϊ το 2000 και περιγράφει με λεπτομέρεια όσα έζησε από κοντά καθ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αυστραλία.

 

Ο πρώτος μύθος που καταρρίπτεται, μέσα από τις αφηγήσεις του συγγραφέα, είναι πως οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες προετοιμάζονταν εξ’ απαλών ονύχων για τη συμμετοχή τους εκεί. «Οι περισσότεροι εξ’ αυτών βρέθηκαν στο άθλημά τους καθαρά από σπόντα, επειδή δεν ήταν καλοί σε κάποιο άλλο αγώνισμα που είχαν ξεκινήσει όταν ήταν μικροί», τονίζει.

 

Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως πολλοί από τους συναθλητές του ήθελαν να πάρουν μέρος στους αγώνες μόνο για την εμπειρία και προκειμένου να ζήσουν από κοντά τη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή, δίχως να έχουν κάποιες ιδιαίτερες προσωπικές φιλοδοξίες διάκρισης σε αυτούς.

 

Στη συνέχεια, περιγράφει τι συνέβαινε μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό. «Ο τόπος διαμονής των αθλητών ήταν ένα τεράστιο πάρτι όπου, όταν ερχόταν το απόγευμα, όλοι έπιναν, μεθούσαν και έκαναν σεξ μέχρι τα ξημερώματα, ειδικά αν δεν είχαν κάτι να κάνουν την επόμενη ημέρα. Το Χωριό είχε παντού μηχανήματα όπου μοίραζαν δωρεάν προφυλακτικά διά πάσα χρήση», τονίζει.

 

«Ακόμη κι αυτά τα τόσα προφυλακτικά που μοιράζονταν παντού, μη νομίζετε πως χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για σεξουαλικές επαφές μεταξύ (συν)αθλητών. Πολλά από αυτά κατέληξαν ως σουβενίρ στις τσάντες μας, και τα γυρίσαμε πίσω στη χώρα μας, χωρίς να τα χρησιμοποιήσουμε τελικά», καταλήγει ο συγγραφέας.

 

Newsroom ΔΟΛ