Επενδύσεις στο Αιγαίο με Υδροπλάνα θέλουν οι Καναδοί

Θέλουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα καί σκοντάφτουν στην γραφειοκρατεία. Ο λόγος για τους Καναδούς οι οποίοι δια του πρεσβευτή του Καναδά στην Ελλάδα, κ.  Ρόμπερτ Πεκ, επισκέφθηκαντον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη  και ζήτησαν την άμεση προώθηση όλων των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων για το ξεπάγωμα των επενδύσεων των υδροπλάνων.

Να σημειωθεί ότι  η σύνδεση των νησιών του Αιγαίου με Υδροπλάνα είναι αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξή τους ιδθιαίτερα μετά την απροθυμία τωνΕλλήνων Ακτοπλόων να καλύψουν τις λεγόμενες άγονες γραμμές στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Ο Καναδός Πρέσβης, στην πρώτη συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη έθεσε, μαζί με το θέμα των καναδικών επενδύσεων εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και τη Θράκη, και το ζήτημα της επένδυσης της καναδικής αεροπορικής εταιρείας Air Sea Lines, η οποία κόλλησε στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.
Ο κ. Πεκ  ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου, που θα επιτρέψει τη διασύνδεση των ελληνικών νησιών μέσω υδροπλάνων. Από μελληνικής πλευράς ο Υπουργός κ. Χατζιδάκης δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις επενδύσεις και εμφανίστηκε θετικός στην ιδέα της διασύνδεσης των ελληνικών νησιών με υδροπλάνα, σημειώνοντας ότι «έχει γίνει ήδη σχετική προεργασία από το υπουργείο Υποδομών».
Το νομοθετικό πλαίσιο για τα υδροπλάνα που… εκκρεμεί εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια (!)  αφορά την κατασκευή μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ενός κύριου υδατοδρομίου που θα χρησιμοποιείται από τις εταιρείες υδροπλάνων, με κεντρική βάση στην Αττική.
Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα κανένας δεν κατάφερε να δρομολογήσει τη νόμιμη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων στην Ελλάδα, αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε ιδιωτική επένδυση σε ένα νέο μέσο μαζικής μεταφοράς, που όλοι αναγνωρίζουν ότι το έχουν ανάγκη τα νησιά – κυρίως αυτά της άγονης γραμμής – και ο τουρισμός.
Σημειώνεται ότι το επιχειρηματικό πλάνο της Air Sea Lines προέβλεπε την επένδυση περίπου 80 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη στόλου 50 υδροπλάνων στον ελλαδικό χώρο, καθώς και τη δημιουργία βάσεων συντήρησης και υποστήριξης του μέσου αυτού σε διάφορα σημεία της νησιωτικής Ελλάδας.
Το πλάνο της καναδικής εταιρείας για τα υδροπλάνα προέβλεπε ότι εντός του πρώτου έτους λειτουργίας (2004-2005) θα έπρεπε να πετούν στην Ελλάδα τουλάχιστον έξι υδροπλάνα. Ωστόσο, πετούσαν μόνο δύο! Ετσι, το 2009 οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας αποχώρησαν, 70 άτομα απολύθηκαν και 25 εκατ. ευρώ… παλώς ναυάγησαν στην ελληνική γραφειοκρατεία…