Απέκτησε τον Αντι Πάνκο ο Παναθηναϊκός

Και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ Αντι Πάνκο που υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνια με το «τριφύλλι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «πρασίνων» αναφέρει:

«Ο Άντριου Τζον Πάνκο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και MVP της ισπανικής λίγκας ACB για την περίοδο 2011-12, ακολουθώντας μια σταθερά ανοδική πορεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1977 στο Χάρισμπουργκ (Πενσιλβάνια, ΗΠΑ). Από το Γυμνάσιο (Bishop mcDevitt), πέρασε στο κολλεγιακό μπάσκετ (Lebanon Valley College) για να αρχίσει την επαγγελματική του καριέρα το 1999 με τη New Mexico Slam στην IBL. Αγωνίστηκε στους Ατλάντα Χοκς το 2001, από όπου πέρασε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για τη Νάπολι (2001-2002). Επέστρεψε για να αγωνιστεί στο CBA και τους Ντακότα Γουίζαρντς, όπου αναδείχθηκε MVP, συνέχισε στην ισπανική Χιρόνα (2003) και στην Γιγάντες ντε Καρολίνα του Πουέρτο Ρίκο (2003), πριν επιστρέψει για να εγκατασταθεί στην Ευρώπη και την Ισπανία με μία μικρή παρένθεση του 2006 για την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Ο Άντι Πάνκο αγωνίστηκε στη Χιρόνα (2003-04), τη Σεβίλλη (2004-05), την Μπιλμπάο (2005-07), ενώ από το 2007 ως και φέτος αγωνιζόταν στη Σαν Σεμπαστιάν. Αναδείχθηκε MVP στο CBA το 2003, MVP της Β΄ Κατηγορίας στην Ισπανία το 2008, ενώ φέτος ήταν η χρονιά του, καθώς αναδείχθηκε κορυφαίος του ισπανικού πρωταθλήματος».

 

O ίδιος ο παίκτης μιλώντας στην εφημερίδα «Η Πράσινη» δήλωσε κατενθουσιασμένος με τη μεταγραφή του και ανέφερε πως η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην καριέρα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην «Πράσινη»:

Άντι, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτησή σου. Πώς αισθάνεσαι; Έχεις προβάλει να συνειδητοποιήσεις πως είσαι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού και θα πρέπει να αποχωριστείς την Ισπανία;

«Είμαι σούπερ, σούπερ, σούπερ ενθουσιασμένος με την μεταγραφή μου. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που κάθε παίκτης υψηλού επιπέδου θα ήθελε να παίξει. Νομίζω ότι η καινούρια μου ομάδα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην Ευρωλίγκα. Άκρως επιτυχημένος. Πραγματικά ήταν ένα από τα όνειρα που είχα, να έρθω στην Αθήνα και να αγωνιστώ για τον Παναθηναϊκό».

Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό; Τι έκανες όταν το έμαθες;

«Μόλις τελείωσε η σεζόν με τη Λαγκούν Άρο, είδε ήδη κάποιες προτάσεις στα χέρια μου. Κυρίως, όμως, από Ισπανία και Τουρκία. Να σας πω την αλήθεια, στο μυαλό μου δεν υπήρχε το σενάριο της Ελλάδας. Όμως, όταν ενημερώθηκα από τον ατζέντη μου ότι υπάρχει πρόταση από την ομάδα του Παναθηναϊκού, δεν συζήτησα τίποτα. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ, να διαπραγματευτώ. Δεν χρειάστηκε τίποτα. Κάποιες φορές στη ζωή είναι κάποια πράγματα που απλά λες «ναι» και το θέμα τελειώνει. Νομίζω πως ο Παναθηναϊκός είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί στην καριέρα μου. Και όχι μόνο για την καριέρα μου αλλά και για την οικογένειά μου. Αν και έχουμε συνηθίσει στην Ισπανία, νομίζω ότι στην Ελλάδα και την Αθήνα τα πράγματα θα είναι το ίδιο καλά. Μπορεί και καλύτερα…».

Άντι, τι ξέρεις για την καινούρια σου ομάδα;

«Παίζω πάρα πολλά χρόνια στην Ευρώπη και ξέρω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μην έχει τύχει να τον αντιμετωπίσω, αλλά είμαι φαν του μπάσκετ γενικότερα. Και κάθε φαν του αθλήματος είναι και φαν του Παναθηναϊκού. Όποτε μπορούσα έβλεπα στην τηλεόραση τους αγώνες του, γιατί μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η ομάδα. Ο τρόπος που παίζει, η νοοτροπία που έχει… Και φυσικά ξέρω πάρα πολλά πράγματα και για τον κόσμο. Έχω δει πολλά ματς της ομάδας στο ΟΑΚΑ και πίστεψέ με έχω καταλάβει πολύ καλά την τρέλα που έχουν οι οπαδοί μαζί της. Για μένα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Και δεν το λέω έτσι… Το εννοώ. Το πιστεύω. Το έχω δει. Και για να πω και όλη την αλήθεια, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο μου θυμίζει πολύ ατμόσφαιρα ΝΒΑ».