Ευάγγελος Βενιζέλος: Γιατί δε δοκιμάζει τις απόψεις του με την τρόικα ο κύριος Τσίπρας;

«Να έρθει να βοηθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και συναντώμενος με την τρόικα για να πει τις απόψεις του και για να ελέγξει τους αριθμούς του», δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως με αυστηρότητα παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «γιατί αρνήθηκε να συναντήσει την τρόικα ο κ. Τσίπρας; Να δοκιμάσει τις απόψεις του. Ο κ. Σαμαράς ως αντιπολίτευση τους δεχόταν πάντα κι έλεγε τις απόψεις του, έθετε υπό κρίση τους αριθμούς και το υποτιθέμενο πρόγραμμα του κόμματος και πολλές φορές έπαιρνε απαντήσεις επί τόπου», αναρωτώμενος στη συνέχεια, «γιατί λοιπόν δεν το κάνει ο κ. Τσίπρας; Γιατί δεν τους βλέπει; Να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια πιέζοντας έστω αν δε θέλει να έρθει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης; Τι προσδοκά; Το αδιέξοδο, την κατάρρευση… Γι’ αυτό είπα ότι καιροφυλακτεί».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών όμως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόσωπο του νυν υπουργού σημειώνοντας, «ο κύριος Στουρνάρας είναι ένας άνθρωπος με γνώση και ικανότητα. Ένας τεχνοκράτης υψηλής ποιότητας. Θα κάνει νομίζω με αποτελεσματικότητα αυτά που πρέπει για να προωθηθεί η κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει συμφωνηθεί μεταξύ των κομμάτων και αποτελεί εθνική ανάγκη και εθνική προτεραιότητα».

Σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό και τον έτερο κυβερνητικό εταίρο, τον κύριο Κουβέλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος  υπήρξε πολύ θετικός, υπογραμμίζοντας τη συμφωνία και των τριών στα μείζονα ζητήματα. «Κάνουμε τις ίδιες εκτιμήσεις και έχουμε την ίδια σειρά ενεργειών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση του για την επιτακτική ανάγκη της χρονικής επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας. Για τον ίδιο, χρειάζεται ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο θα αποκτά νόημα μέσα από την τοποθέτηση της ολοκλήρωσής του στα τέλη του 2016 ή μέσα στο 2017.

 

«Πρέπει και το έτος 2012, επειδή είναι ένα δύσκολο έτος, να ενταχθεί κι αυτό στην προοπτική ενός νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος δηλαδή της παράτασης της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής από την οποία ξεκινούν τα πάντα γιατί αν δεν υπάρχει αυτό το νέο συμφωνημένο πλαίσιο, όλες οι επιμέρους ενέργειες δεν μπορούν να αποκτήσουν νόημα, γιατί αποκτούν νόημα η μία σε σχέση με την άλλη και στην προοπτική ολοκλήρωσης του προγράμματος αυτού το 2017 κατά προτίμηση ή έστω τέλος του 2016», είπε ο κύριος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά ζητήματα, ο πρόεδρος του Κινήματος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, παρατηρώντας, «πήγαμε πολύ καλά στην εναρκτήρια Συνδιάσκεψη».

 

Ως προς την ποιότητα του στελεχικού δυναμικού του κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για την ύπαρξη πολύ μεγάλης «δεξαμενής», προσθέτοντας, «έχουμε πλειάδα στελεχών, καταξιωμένα με καλή εικόνα στην κοινωνία, νέους ανθρώπους πολλά υποσχόμενους. Η δυσκολία μου είναι ποιον να πρωτοδιαλέξω».

 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε δηλώσεις του φάνηκε ιδιαίτερα επικριτικός προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «ο κ. Βενιζέλος είναι απλώς κυβερνητικός εταίρος, που έχει επιλέξει να μην μετέχει καν στην κυβέρνηση, κρατά την μισή ουρά του απέξω, δεν μπήκε ούτε ο ίδιος και δεν επέλεξε και κανένα από τα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr