Ανοίγουν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων

Ανοίγουν, με εντολή των εισαγγελικών Αρχών, οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες, αλλά κυρίως καταγγελίες, για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», ήδη δόθηκε εντολή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών για τουλάχιστον δύο πρώην υπουργούς, δύο πρώην βουλευτές και μίας νυν βουλευτού, αφού υπήρξαν καταγγελίες για δυσαναλογία ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν στο «πόθεν έσχες» και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Επιπλέον διεξάγεται έρευνα και σε άλλους τρεις πρώην υπουργούς που θα κληθούν να δικαιολογήσουν πώς απέκτησαν ακίνητα, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Την ίδια ώρα, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) διεξάγει εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία περισσότερων από 1.000 πολιτικών προσώπων, πρώην υπουργών, γραμματέων, δημάρχων και άλλων που θήτευσαν σε δημόσιες θέσεις.
Η έρευνα του ΣΔΟΕ δεν περιορίζεται όμως σε πολιτικά πρόσωπα. Ήδη το Σώμα έχει ζητήσει να ανοιχτούν οι λογαριασμοί για 1.084 γιατρούς, 415 δικηγόρους, 155 παράγοντες του ποδοσφαίρου και 2.175 πρόσωπα που θεωρήθηκαν ύποπτα