Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Στόχος μας να οδηγήσουμε τη χώρα σε μόνιμα πρωτογενή πλεονάσματα, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά την κοινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη και τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αναγκαία την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και για να γίνει αυτό πρόσθεσε πρέπει να δείξουμε αξιοπιστία και να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμπεριέλαβε τις ιδιωτικοποιήσεις. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι για το λόγο αυτό θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι πρέπει να αλλάξει η κατάσταση στην αγορά και να υπάρξει ρευστότητα ώστε να βοηθηθεί η ανάπτυξη.

Για τον λόγο αυτό θεωρησε αναγκαία την καταβολή των επόμενων δόσεων καθώς όπως είπε μεγάλο ποσοστό από αυτές θα πέσει στην αγορά.  Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό του 2012 τόνισε ότι δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα και ότι όλα τα προβλεπόμενα μέτρα θα εφαρμοστούν με μέγιστο βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας. Εξήγησε ότι για τα ειδικά μισθολόγια και άλλα θέματα που άπτονται των ευπαθών τάξεων θα βρεθούν λύσεις με ισοδύναμα μέτρα.