Σκοτώθηκε ο Υπουργός Άμυνας της Συρίας

Ο Σύρος υπουργός Άμυνας της Συρίας, Νταούντ Ρατζίνα, σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο κτίριο του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας στη Δαμασκό, αναφέρει η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας και γαμπρός του Μπασάρ Αλ-Άσαντ τραυματίστηκε στην επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί άλλοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο κτίριο πραγματοποιείτο συνάντηση υπουργών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Η περιοχή γύρω από το κτίριο, στην συνοικία Ραούντα, αποκλείστηκε.

Οι συγκρούσεις αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του στρατού γύρω από τη Δαμασκό συνεχίστηκαν και την νύχτα, σύμφωνα με οργανώσεις που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.

Πάνω από 60 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στη Δαμασκό, σε μάχες με τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Περίπου 40 με 50 στρατιώτες των συριακών τακτικών δυνάμεων σκοτώθηκαν προχθές (Δευτέρα) σε μάχες στη Δαμασκό και τουλάχιστον 20 σκοτώθηκαν χθες (Τρίτη)» δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, δυο Σύροι ταξίαρχοι που εγκατέλειψαν τη χώρα τους, έφθασαν χθες τη νύχτα στην Τουρκία.

«Περίπου 330 Σύροι, ανάμεσά τους δυο ταξίαρχοι, διέφυγαν τη νύχτα στην Τουρκία» τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

‘Έτσι, ο συνολικός αριθμός των Σύρων στρατηγών που έχουν διαφύγει στην Τουρκία ανέρχεται τώρα σε είκοσι, ενώ ο συνολικός αριθμός των Σύρων προσφύγων στη χώρα αυτή ανέρχεται σε 43.300.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό