Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Διόνυσος Κερατέας Αττικής. Η πυρκαγιά βρέθηκε νωρίτερα εκτός ελέγχου καθώς ο δυνατός άνεμος δυσκόλεψε το έργο της πυροσβεστικής. Ήδη πέντε οικίες έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και εκκενώθηκαν ένα μοναστήρι και μια παιδική κατασκήνωση στην περιοχή. Η φωτιά άρχισε κατακαίγοντας χαμηλή βλάστηση αλλά εξαπλώθηκε γρήγορα.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου. Το πύρινο μέτωπο εξαπλώθηκε στις περιοχές Πανόραμα, Κρέττες και Δασκαλειό. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 120 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε νέο πύρινο κλοιό βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα η Λαυρεωτική. Η φωτιά ξέσπασε στις 14.15 το μεσημέρι και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, με τους κατοίκους και τους πυροσβέστες να επιχειρούν προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Διόνυσο Κερατέας Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για ζημιές σε πέντε κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 36 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι φλόγες έχουν αγγίξει τις αυλές πέντε σπιτιών, ενώ εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση που βρισκόταν στην περιοχή καθώς και το Μοναστήρι της Παναγίας.