Ο Μητροπολίτης Μεξικού στην Αθήνα

Τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον μητροπολίτη Μεξικού, Κεντρικής Αμερικής και Νήσων Καραϊβικής κ. Αθηναγόρα, κατά την συνάντηση που είχε μαζί του σήμερα στο προεδρικό μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας εξήρε το πολυσχιδές έργο του κ. Αθηναγόρα, κατά τη 15ετή θητεία του στις απομακρυσμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής και ειδικότερα την ανέγερση του ελληνορθόδοξου ναού στην Κούβα, τη δημιουργία εκεί ενός φυτωρίου με νέους ιερείς, τη λειτουργία ενός σχολείου 1.000 παιδιών στην Αϊτή, αλλά και ενός γηροκομείου και ενός ορφανοτροφείου στην Κολομβία.

Ο Μητροπολίτης Μεξικού, Κεντρικής Αμερικής και Νήσων Καραϊβικής κ. Αθηναγόρας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό Μέγαρο.

Η Λατινική Αμερική, όπως εξήγησε ο κ. Αθηναγόρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι «ένας χώρος πρόσφορος για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία καθώς οι Λατινοαμερικάνοι αγαπούν την κουλτούρα μας, τη γλώσσα μας, την παράδοσή μας, την ιστορία μας», επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς, και σαν Εκκλησία και σαν πατρίδα, λίγο-πολύ απουσιάζαμε από τον χώρο αυτό, από λάθος τοποθέτηση. Είναι μισό δισεκατομμύριο λαός η Λατινική Αμερική και απουσιάζουμε».

Ο κ. Αθηναγόρας περιέγραψε ως “δώρο θεού” την πρόσκληση του Φιντέλ Κάστρο για την ανέγερση ενός ελληνορθόδοξου ναού ως δώρο της κυβερνήσεως της Κούβας στον Πατριάρχη και στην Ορθοδοξία, όπως επίσης και την παράδοση στην Ορθοδοξία μιας ιδιωτικής εκκλησίας 500.000 ανθρώπων από έναν πρώην καθολικό ιερέα ιδιαίτερα αγαπητό μεταξύ των φτωχών στη Γουατεμάλα.

Σ. Αραβοπούλου

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.