Η Αντίπαρος, μιά ξεχωριστή εμπειρία

Αντίπαρος, ένας γαλήνιος τόπος

10 φωτογραφίες
Μια ανάσα από την Πάρο, η Αντίπαρος μαγνητίζει όσους αναζητούν γαλήνιες διακοπές σε ένα από τα Κυκλαδονήσια που διατηρούν το παραδοσιακό χρώμα τους. Τους πιστούς φίλους του νησιού προσελκύουν η όμορφη Χώρα με το ενετικό κάστρο, τα γραφικά ξωκλήσια και το φημισμένο σπήλαιο, οι δαντελωτές ακρογιαλιές και τα γαλαζοπράσινα νερά, οι θαλάσσιες σπηλιές και οι σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί, τα γύρω νησάκια με το μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Βάρκες, ψαροκάικα και εκδρομικά σκάφη, δεμένα το ένα πλάι στο άλλο, στολίζουν την προκυμαία της πρωτεύουσας, μπροστά στα μεζεδοπωλεία, που μοσχοβολούν θάλασσα και φημίζονται για τα γευστικά θαλασσινά τους. Τα γραφικά δρομάκια, τα στολισμένα με μπουκαμβίλιες και άλλα καλλωπιστικά φυτά σπίτια, όπου κυριαρχούν το λευκό και το μπλε, η πλατεία με τον ευκάλυπτο, ο κεντρικός πλακόστρωτος πεζόδρομος με τα εμπορικά καταστήματα συνθέτουν ένα όμορφο οικιστικό σύνολο. Στην καρδιά του οικισμού βρίσκεται το ενετικό κάστρο, με τη μοναδική είσοδό του δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου.

Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στο σπήλαιο της Αντιπάρου, το καμάρι των ντόπιων. Τους χώρους του σπηλαίου διακοσμούν εντυπωσιακοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Τη μακρά διαδρομή του μέσα στο χρόνο μαρτυρούν οι επιγραφές και τα χαράγματα, τα κεραμικά της Γεωμετρικής, της Αρχαϊκής και της Ρωμαϊκής Περιόδου που έχουν βρεθεί εδώ.

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού συγκαταλέγεται ο γαλήνιος παραθαλάσσιος οικισμός του Αγίου Γεωργίου, που προσφέρει μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα και το νησί Δεσποτικό με τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Πατήστε εδώ για να βρείτε πού θα μείνετε, πού θα κολυμπήσετε και τι θα δείτε στην Αντίπαρο.