Έντονο Ενδιαφέρον του Ομπάμα για την Ελληνική Οικονομία

Η αμερικανική κυβέρνηση δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό το έκανε για άλλη μια φορά σαφές ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.

Βέβαια, για να καρπωθεί η Ελλάδα τη βοήθεια των ΗΠΑ θα πρέπει να δείξει πολιτική βούληση για την εφαρμογή του προγράμματος. Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα του αναπληρωτή υφυπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τσαρλς Κόλινς προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.
«Συν Αθηνά και χείρα κίνει», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλινς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον Έλληνα υπουργό, σύμφωνα με πήγες του υπουργείου.
Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που αφορά τόσο τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρων περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, όσο και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ο Τσαρλς Κόλις διαβεβαίωσε τον Γ. Στουρνάρα ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν, εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση για την εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα.
Ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έδειξε ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και ρώτησε γιατί δεν υπάρχουν εξελίξεις.
Ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε, επίσης, στον αναπληρωτή υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα.