Κι άλλος Έλληνας αθλητής εκτός Ολυμπιάδας, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ

Τα άσχημα νέα δεν έχουν τέλος για την ελληνική αποστολή. Από το πρωί υπήρχε η πληροφορία ότι Έλληνας αθλητής του στίβου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ της WADA.
To όνομα δεν είχε δημοσιευθεί μέχρι την ώρα που ο πατέρας του αθλητή, Κυριάκος Χονδροκούκης έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση του Κυριάκου Χονδροκούκη:
“Αξιότιμοι έλληνες φίλαθλοι
Παίρνουμε την πρωτοβουλία αφού ενημερωθήκαμε σήμερα και εμείς  από την ΙΑΑΦ μεσω του ΣΕΓΑΣ 26.7.2012, ότι σε έλεγχο αντιντόπινγκ που υποβλήθηκε ο υιός μου  και αθλητής μου Δημήτρης  Χονδροκούκης, διαπιστώθηκε ότι το α’ δείγμα του ήταν θετικό στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη.  Αυτή την ανακοίνωση την κάνουμε για να μην διαχέεται για τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Αποστολής η οποιαδήποτε υποψία.
Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε την είδηση αυτή είναι εξωπραγματική, εντούτοις δεν έχουμε καμιά διάθεση να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα του εν λόγω ελέγχου. Απεναντίας δώσαμε ήδη εντολή να εξεταστεί και το β’ δείγμα, διατηρώντας όμως την επιφύλαξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να στείλουμε τα δύο δείγματα προς εξέταση και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο.
Είναι γνωστές οι θέσεις μου στο χώρο του στίβου, πως για πολλά χρόνια είμαι απέναντι στην λήψη απαγορευμένων ουσιών. Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να πάρουμε το οτιδήποτε.
Το παράδοξο της χρήσης μιας τόσο εύκολα ανιχνεύσιμης απαγορευμένης ουσίας από έναν  προσφάτως παγκόσμιο πρωταθλητή,  ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών, και μάλιστα προεόρτια των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώ πως είναι εξόφθαλμα αυτονόητο.
Σε αυτό το παράδοξο, θα αγωνιστώ, θα αγωνιστούμε, να απαντήσουμε, να διαπιστώσουμε τί ακριβώς συνέβη, αφενός για εμάς  ως οικογένεια και αφετέρου για το φίλαθλο κόσμο που με τόση αγάπη αγκάλιασε τον Δημήτρη. Η είδηση αυτή έχει συγκλονίσει την οικογένεια μου και παρακαλώ θερμά τα Μέσα αλλά και την κοινή γνώμη, προτού προβείτε σε μια εκ προοιμίου καταδίκη του Δημήτρη να σεβαστείτε την προσπάθεια μας να βρούμε τις απαντήσεις. Οι απαντήσεις δεν είναι πάντα αυτονόητες.
Ο Δημήτρης δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες , αφήνοντας ανεκπλήρωτο ένα όνειρο ζωής.
Από την πλευρά μου, και μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει αυτή η περιπέτεια που συγκλόνισε τον Δημήτρη και την οικογένεια μας,  με την παρούσα υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ ευχαριστώντας την Διοίκηση που με τίμησε για  14 συναπτά έτη.
Εύχομαι από καρδίας επιτυχία στους λοιπούς αθλητές της Ελληνικής αποστολής
Με τιμή
Κυριάκος Χονδροκούκης”

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης θα ζητήσει έλεγχο του δεύτερου δείγματος και όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα θα γίνει γνωστό και το μέλλον του 28χρονου πρωταθλητή, ενώ ο πατέρας του και προπονητής του παριατήθηκε από τη θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ.
Ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν αυτός που άναψε το βωμό στην Ακρόπολη στις 16 Μαϊου 2012.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Χονδροκούκης
Ο Δημήτρης Χονδροκούκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Ιουνίου του 1988 και είναι αθλητής του Ολυμπιακού.
Από μικρή ηλικία έδειξε ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Ήταν 6ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στο Πεκίνο, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του 4 χρόνια αργότερα τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα εξάμηνο.
Ο Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε δυνατός. Πήρε την 5η θέση στα Παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού και ανοιχτού στίβου το 2011, κάνοντας μάλιστα ατομικό ρεκόρ με 2.32.
Το 2012 ήρθε η μεγάλη στιγμή στην καριέρα του. Με άλμα στα 2.33 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.
Στανοζολόλη: Ουσία που χρησιμοποιείται σε φάρμακα για άλογα
Η Στανοζολόλη μπήκε στην αθλητική ζωή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ όταν ανιχνεύθηκε στο σώμα του Μπεν Τζόνσον. Από τότε πολλοί αθλητές έχουν αποκλειστεί λόγω τη συγκεκριμένης ουσίας.
Τη χρησιμοποιούν οι γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με το Bodybuilding, ενώ βρίσκεται και σε φάρμακα για άλογα.