Ο μακελάρης του Ντένβερ είχε «πει» στον ψυχίατρό του τα σχέδιά του για το μακελειό!

Μάλιστα του είχε στείλει ένα τετράδιο και σκίτσα στα οποία αναπαριστούσε το έγκλημα όμως άργησε να φτάσει στον ψυχίατρο του!

Ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού πριν μία εβδομάδα σε κινηματογράφο της Ορόρα στο Κολοράντο των ΗΠΑ, που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, παρακολουθούνταν από ψυχίατρο στον οποίο έστειλε ένα τετράδιο και σκίτσα στα οποία αναπαριστούσε το έγκλημα που προετοιμαζόταν να διαπράξει, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του στα έγγραφα που έδωσαν στη δικαιοσύνη.

Ο Τζέιμς Χολμς, 24 ετών, είχε στείλει αυτό το πακέτο σε έναν ψυχίατρο του πανεπιστημίου του Κολοράντο, όπως αποκάλυψαν την Τετάρτη πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Αντικρουόμενες πληροφορίες κυκλοφορούσαν στον Τύπο σχετικά με την πιθανότητα να μπορούσε να έχει αποφευχθεί η τραγωδία, αν το δέμα αυτό είχε φτάσει εγκαίρως στον προορισμό του.

Σε αίτημα που κατέθεσαν στη δικαιοσύνη και έγινε γνωστό σήμερα από έναν δικαστή, οι δικηγόροι του Χολμς αναφέρουν ότι παραβιάστηκαν τα συνταγματικά δικαιώματα του πελάτη τους από την αποκάλυψη της ύπαρξης και του περιεχομένου του δέματος αυτού.

Οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι το περιεχόμενο του δέματος αυτού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο στη δίκη γιατί «ο Χολμς ήταν ασθενής της δρ (Λιν) Φέντον και οι συνομιλίες τους προστατεύονται» από το ιατρικό απόρρητο.

Τη Δευτέρα, οπότε και ο Χολμς θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης, αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο 24χρονος φοιτητής που κατάγεται από την Καλιφόρνια κατηγορείται ότι σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη 58 σε έναν κινηματογράφο της Ορόρα, ένα προάστιο του Ντένβερ, στη διάρκεια της πρεμιέρας της νέας ταινίας της σειράς Μπάτμαν.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στην απομόνωση της φυλακής Αραπάχοε και, αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, αν και στην πολιτεία του Κολοράντο δεν έχει εκτελεστεί κανείς από το 1976.

Την προηγούμενη Δευτέρα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης και αναμένεται η ψυχιατρική εξέτασή του.

 

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr