Κατηγορεί την Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Για δογματική εμμονή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που καταστρέφει την Ελλάδα και αποδομεί την Ευρώπη, κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, με αφορμή το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ και επισημαίνει ότι η συγκυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα λεηλασίας των εισοδημάτων και ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

«Βαδίζοντας στο μνημονιακό δρόμο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, η συγκυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα λεηλασίας των εισοδημάτων και ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους. Η μείωση μισθών και συντάξεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, οι απολύσεις, η κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων και η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εξαθλιώνουν τους πολίτες και καταστρέφουν τις δυνατότητες της χώρας για ανάπτυξη και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.

Τα τρία κόμματα που προεκλογικά αναμασούσαν τα περί αναδιαπραγμάτευσης, τώρα με θράσος μιλάνε για κοινωνική δικαιοσύνη στις περικοπές που σχεδιάζουν. Δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη σε μια πολιτική που αφαιμάζει οικονομικά τους ασθενέστερους, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας, που κλείνει σχολεία και νοσοκομεία. Υπάρχει μόνο η δογματική εμμονή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που καταστρέφει την Ελλάδα και αποδομεί την Ευρώπη.

Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι αυτός της ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής, βασισμένη στους άξονες της ανάπτυξης, της προστασίας των ασθενέστερων, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και της στήριξης της εργασίας, της αναδιανομής του πλούτου».