Καθοριστική συνάντηση των τριών αρχηγών

Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Στις 10 θα συναντηθεί στη Βουλή ο πρόεδρος του Πασόκ κ. Βενιζέλος και  ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης. Το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, θα έχει συνάντηση στις 10:30 με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να εξεταστούν τα εναλλακτικά μέτρα που προτείνουν τα δύο κόμματα. Το Reuters αναφέρει πως οι πολιτικοί ηγέτες που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν διαφωνούν στα πάντα, υπάρχουν απλώς εναλλακτικές προτάσεις που συζητούνται προκειμένου να προστατευτούν όσοι παίρνουν χαμηλές συντάξεις ή εισοδήματα στο δημόσιο τομέα. Σημαντικό σημείο της συζήτησης θα είναι οι περικοπές μισθών και συντάξεων που αποτελούν το τελευταίο 1,5 δισ. προκειμένου να κλείσει το πακέτο των μέτρων για τη διετία 2013-2014.

Ο κ. Στουρνάρας σημειώνει ότι «η επίτευξη των στόχων του φετινού προϋπολογισμού και τα αξιόπιστα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό με αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων, βελτίωση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, απεμπλοκή της χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των επενδύσεων, μπορούν να συναρθρώσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή και ανάπτυξη, επαναφέροντας την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».