Κοινωνικό Παντοπωλείο και στην Τρίπολη

Η ανάγκη των καιρών αλλά και ο θεσμικός ρόλος των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης γέννησαν μια νέα ιδέα που αποτελεί δείγμα ανθρωπιάς, ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα κοινωνικά παντοπωλεία που θεσμοθετήθηκαν επισήμως με το άρθρο 2, του Ν. 4071/2012, έρχονται να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσα από την συλλογική εθελοντική προσπάθεια.

Ιδρύοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, προσφέρουμε βοήθεια και στήριξη σε αυτούς που είναι οικονομικά αδύναμοι, προβληματιζόμαστε, δρούμε με τρόπο δημιουργικό και άρα προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας. Περισσότερο από όλα δίνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους την ώθηση έτσι ώστε να κερδίσουν ή να ανακτήσουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Τρίπολης θα παρέχει δωρεάν τυποποιημένα είδη διατροφής, ένδυσης, παιχνίδια, σχολικά, είδη οικιακού εξοπλισμού, κ.ά. στους συμπολίτες μας, που αποδεδειγμένα είναι οικονομικά αδύναμοι. Εισφορές, τόσο σε είδος όσο και σε χρήμα, από επιχειρήσεις, εταιρείες, οργανώσεις, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα, ιδιώτες αλλά και ο ίδιος ο Δήμος, θα στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην οργάνωση και λειτουργία του. Δωρεές, χορηγίες και άλλες εθελοντικές προσφορές θα γίνονται αποδεκτές από τον Δήμο προκειμένου να ενισχύεται διαρκώς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Τρίπολης θα στεγαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιόκτητου κτιρίου του Δήμου. Η λειτουργία του θα καθοριστεί μέσα από τον Κανονισμό λειτουργίας του, που θα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι φανερό ότι, η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του θα κριθεί από την μεγάλη συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας, η οποία οφείλει να αφυπνιστεί και να δράσει. Είναι η κατάλληλη στιγμή για εσάς τους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να αποδείξετε την μεγάλη συναίσθηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σας. Όπως ο Δήμος, έτσι και εσείς έρχεστε αντιμέτωποι με τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων και βιώνετε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική τους δυσχέρεια, την απελπισία, την απόγνωση.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τις πολύτιμες προσφορές σας, που είναι απαραίτητες για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Τρίπολης.

Επικοινωνία: Δήμος Τρίπολης, Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού τηλ. 2713600430, 483, 484, 485

Πληροφορίες για τις αιτήσεις προσφοράς επιχείρησης και εθελοντών και στο site του Δήμου Τρίπολης www.tripolis.gr