Επισκόπηση Κυπριακού τύπου, 2 Αυγ. 2012

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα, ο διορισμός ΔΣ  Ημικρατικών Οργανισμών σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο,  οι υπερωρίες γιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια,  το προεκλογικό σκηνικό, αλλά και οι απαιτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Ryanair απασχολούν πρωτοσέλιδα τον σημερινό Τύπο. Οι εφημερίδες αναφέρονται επίσης στην εκπληκτική πορεία του Παύλου Κοντίδη στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, στη χθεσινή σύσκεψη για τα αξιόγραφα των τραπεζών, θέματα οικονομίας ευρύτερα κ.ά.

«Ακουμπάνε τον εγκέφαλο» είναι ο κύριος τίτλος της «Αλήθειας» που αναφέρεται στο πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, γράφοντας ότι η Αστυνομία είναι στα ίχνη τρίτου και τέταρτου υπόπτου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΥΠΟΙΚ βλέπει την υπογραφή του μνημονίου με την Τρόικα τέλος Σεπτεμβρίου ή εντός Οκτωβρίου. Αλλού γράφει ότι ο Παύλος Κοντίδης προηγείται στα σκάφη Laser και βρίσκεται σε τροχιά ολυμπιακού μεταλλίου.

“Η Σημερινή» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Το ΑΚΕΛ ενισχύει την παρουσία του στο ΡΙΚ» και γράφει ότι το Υπουργικό αποφασίζει σήμερα για τα νέα συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών και πως φεύγουν οι Πρόεδροι ΘΟΚ, Αρχής Λιμένων και Οργανισμού Ανάπτυξης Γης. Αλλου γράφει ότι ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ συγκεκριμενοποιούν πλαίσιο και θέσεις στις 17 Αυγούστου για την συνεργασία τους. Σε άλλο θέμα γράφει για θεμέλιο πρόκρισης για ΑΕΛ μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Παρτιζαν.

Με τίτλο στο κύριο του θέμα «Κατάχρηση στις υπερωρίες», “Ο Φιλελεύθερος» γράφει ότι αυτό συμβαίνει σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία και σε όλες τις ειδικότητες και αναφέρεται σε έρευνα του Υπουργείου Υγείας. Αλλού γράφει ότι εκτεθειμένα σε αξιόγραφα είναι και ταμεία προνοίας και πως κινδυνεύουν 165 εκ. ευρώ εργαζομένων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε εβραϊκή κατασκήνωση που δημιουργήθηκε εντός της νεκρής ζώνης της Άχνας και προκαλεί πονοκέφαλο.

«Έστησαν μηχανισμούς ρουσφετιού» είναι ο κύριος τίτλος της «Χαραυγής» που γράφει ότι εγείρεται θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων από ΔΗΣΥ – Πρωτοπορία και κάνει λόγο για αθέμιτες μεθόδους από τα επιτελεία του υποψηφίου για την προεδρία Νϊκου Αναστασιάδη. Αλλού αναφέρεται σε καλό ξεκίνημα του υποψηφίου Σταύρου Μαλά στην Πάφο και σε άλλο θέμα γράφει ότι το Υπουργείο Εργασίας στηρίζει το Κέντρο Φροντίδας «Ανεμώνη».

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «ΚΟΤ: δεν υπάρχουν μετρητά για τις απαιτήσεις της Ryanair» και γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΚΟΤ δήλωσε πως και η αεροπορική εταιρεία πρέπει να καταλάβει ότι έχει υποχρεώσεις. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Κύπριου Νομπελίστα Χριστόφορου Πισσαρίδη ο οποίος είπε πως αν ήταν η Τρόικα θα έβλεπε πολύ καλά τα δημόσια οικονομικά και θα ρωτούσε πως συνέβη αυτή η χειροτέρευση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Κύπριος Νάσος Κτωρίδης θα μεταφέρει την φλόγα του Μαραθωνίου στην Ανταρκτική.