“Η Εκκλησία πρέπει να προσφέρει περισσότερα”

Μία δημοσκόπηση που θα προβληματίσει την ιεραρχία παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα “Παρασκευή + 13” στην οποία εκφράζεται η άποψη της κοινής γνώμης για την προσφορά της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα “η Εκκλησία δεν συνεισφέρει αυτά που πρέπει για τη σωτηρία του τόπου… H πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη μεγάλη έρευνα που έγινε για την “Π 13” από την Ελληνική Δημοσκοπική Εταιρεία πιστεύει ότι η Εκκλησία δεν συνεισφέρει 45,5% αυτά που θα έπρεπε για τη σωτηρία του τόπου.”Το δημοσίευμα συνεχίζει: “Σε μια πολύ κρίσιμη καμπή κι ενώ ο Αρχιεπίσκοπος έχει υπογραμμίσει πολλές φορές την ευαισθησία της Εκκλησίας απέναντι στα προβλήματα του ελληνικού λαού, η απάντηση αυτή προσλαμβάνει επιτακτικό χαρακτήρα καθώς: Το 34%, ένα μεγάλο επίσης ποσοστό, θεωρεί ότι η Εκκλησία συνεισφέρει όχι όμως όσο θα έπρεπε. Ένα ποσοστό 11,4 θεωρεί ότι η Εκκλησία συνεισφέρει”.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας που προκύπτει είναι πως η Πολιτεία θα έπρεπε να απαιτήσει δια νόμου (!) την οικονομική ενίσχυσή της από την Εκκλησία. Συγκεκριμένα αναφέρει το δημοσίευμα: “Η πολιτεία πρέπει να απαιτήσει διά νόμου από την Εκκλησία την οικονομική ενίσχυση του κράτους Οι πολίτες δεν περιορίζονται μόνο στη διατύπωση της άποψης ότι δεν κάνει ό,τι μπορεί η Εκκλησία για τους πολίτες. Ζητά να απαιτηθεί ένα μεγάλο ποσό και μάλιστα διά νόμου για την οικονομική ενίσχυση του κράτους στους δύσκολους καιρούς που περνούν όλοι οι Έλληνες.

Το ποσοστό που ζητά ένα μεγάλο ποσό φθάνει το 60,6% των ερωτηθέντων ενώ ένα 10,1% ζητά να επέλθει συμφωνία μετά από διάλογο. Ένα ποσοστό 18,2% θεωρεί ακραία την παρέμβαση της πολιτείας στα της Εκκλησίας”.

πηγή : romfea.gr