Ο Κυπριακός τύπος σήμερα,8 Αυγούστου 2012

Οι προετοιμασίες για υποδοχή του Κύπριου ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη στην Κύπρο, τα νέα στοιχεία που αφορούν υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών στην Κύπρο με αφορμή και την υπόθεση βιασμού του δεκάχρονου αγοριού στη Λάρνακα, οι εξελίξεις με τις Κυπριακές Αερογραμμές ενόψει του διορισμού του νέου ΔΣ της εταιρείας και ο απόηχος της αντιπαράθεσης μεταξύ του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού και του Προέδρου Χριστόφια είναι μερικά από τα κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τέλειωσε το όνειρο» γράφει ότι ξεκρέμαστοι θα μείνουν εκατοντάδες ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων που προγραμμάτιζαν να ανεγείρουν κατοικία στη γη τους, αξιοποιώντας την πολιτική της μεμονωμένης κατοικίας, έτσι όπως εφαρμοζόταν μέχρι πρόσφατα. Σε άλλο της θέμα από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι το ¼ των υποθέσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανήλικων παιδιών δεν καταλήγουν στα κυπριακά Δικαστήρια. Αλλού γράφει, ότι τις έντονες αντιδράσεις Συντεχνιών προκαλούν οι πληροφορίες περί της μετοχοποίησης Ημικρατικών Οργανισμών και ιδιαίτερα των κερδοφόρων.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Ξεχάστε την άνετη ζωή», γράφει ότι με αυτό τον ωμό τρόπο οι άνθρωποι της Τρόικας προειδοποίησαν τους βουλευτές, στην τελευταία συνάντηση που είχαν μαζί τους, στην Επιτροπή Οικονομικών, για τα επώδυνα μέτρα που έρχονται. Αλλού γράφει ότι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, χρησιμοποιείται από κάποιους ως τουαλέτα, ενώ πολλά είναι τα ιστορικά μνημεία στην εντός των τειχών πόλη που είναι υπό κατάρρευση από την εγκατάλειψη. Γράφει, επίσης, ότι η λίμνη Παραλιμνίου έγινε σκυβαλότοπος.

Ο «Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Έμαθαν στην πολυτέλεια» γράφει ότι με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής τον επόμενο μήνα, θα βρεθούν στο στόχαστρο των βουλευτών, τα επιδόματα και τα προνόμια των κρατικών και ανεξάρτητων αξιωματούχων. Αλλού γράφει ότι ξηλώνεται τμήμα του δρόμου Καλού Χωριού – Αγρού προτού καλά-καλά δοθεί στην κυκλοφορία. Γράφει, επίσης, ότι νέες αλλαγές στο Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας κι όλα δείχνουν και αποχώρηση του προέδρου του ομίλου Μιχάλη Σαρρή.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Υποδοχή ήρωα» γράφει ότι η πατρίδα και η γενέθλια πόλη του Κύπριου Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη ετοιμάζονται να τον τιμήσουν, διερμηνεύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αισθήματα που νοιώθει ο κάθε συμπολίτης μας. Σε άλλο θέμα της, η εφημερίδα γράφει ότι μεθαύριο Παρασκευή αναμένεται να συνέλθει εκτάκτως το πρωί η Επιτροπή Οικονομικών σχετικά με το διορισμό του νέου Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών. Γράφει, επίσης, ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για την εξασφάλιση του ρωσικού δανείου.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η νίκη του ολυμπιακού μεταλλίου διώχνει την κατήφεια», αναφέρεται στην εξασφάλιση το αργυρού μεταλλίου από τον Κύπριο Αθλητή Παύλο Κοντίδη στην ιστιοπλοΐα και στις προετοιμασίες υποδοχής του στην Κύπρο. Γράφει, επίσης, ότι σύμφωνα με νέα παγκόσμια έρευνα, οι Κύπριοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πρώτους 20 «τεμπέληδες» λαούς του κόσμου. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην ανάγκη δημιουργίας μητρώου όπου θα καταχωρούνται τα ονόματα των προσώπων που καταδικάστηκαν για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον παιδιών.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Financial Mirror”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (DFS)κατηγορώντας τη βρετανική τράπεζα Standard Chartered ότι βοήθησε το Ιράν να αντλήσει τουλάχιστον 250 δισ. δολ μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ κατά παράβαση των κυρώσεων των αμερικανικών και διεθνών κυρώσεων. Αλλού γράφει ότι η Σοφοκλέους βγάζει «εκτός» την Λαϊκή. Γράφει, επίσης, ο χειρότερος μήνας του 2012 για τον τομέα των ακινήτων ήταν ο Ιούλιος.