Πρόκριση Φιλιππίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ

Κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης  πέρασε με την πρώτη τόσο τα 5.35μ. όσο και τα 5.50μ. και 5.60μ. και προκρίθηκε ως τρίτος.

Αν και το όριο για είσοδο στον τελικό του αγωνίσματος ήταν τα 5.70μ. κανείς από τους αθλητές δεν χρειάστηκε να τα ξεπεράσει καθώς η πρόκριση κρίθηκε σε χαμηλότερα ύψη. Μόνο οι Ράφαελ Χολζντέπε και Ρενό Λαβιλενί πέρασαν τα 5.65μ.

Ικανοποιημένος από την πρόκρισή του στον τελικό του άλματος επί κοντώ δήλωσε ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο Έλληνας αθλητής τόνισε πως τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και επισήμανε πως περιμένει έναν μεγάλο αγώνα στον τελικό.

«Ο αγώνας πήγε καλά και το σημαντικό είναι η πρόκριση. Ο απολογισμός μεθαύριο στον τελικό. Είμαι σε καλή κατάσταση και αισιοδοξώ ότι όλα θα πάνε μια χαρά. Στον τελικό έχουν προκριθεί οι καλύτεροι 14 επικοντιστές στον κόσμο και όλα είναι ανοικτά. Πιστεύω ότι θα γίνει ένας συναρπαστικός αγώνας και αυτό είναι το πιο σπουδαίο», τόνισε ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα.

Όσο για το μεγάλο του στόχο εδώ στους Ολυμπιακούς απαντά: «Θέλω να κάνω αυτό που μπορώ. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για τίποτα. Ο αγώνας είναι ανοικτός και αν εγώ κάνω αυτό που μπορώ πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά».

Την Παρασκευή στις 21:00 ο τελικός.