Δεν πουλάνε σπίτια σε Έλληνες οι Τούρκοι!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Από το OnAlert.gr
Ξαφνικά  η τουρκική κυβέρνηση με νέο νόμο έθεσε απαγορεύσεις και επέβαλλε περιορισμούς στην αγορά ακινήτων από Έλληνες υπηκόους.

Ο νόμος αφορά την πώληση ακινήτων για όλες τις χώρες του κόσμου, όπου θα αρθούν οι  περιορισμοί που επιβάλλονταν σε πολίτες ξένων χωρών σύμφωνα με τους νόμους της αμοιβαιότητας.

Ανάμεσα σε 183 υπηκόους χωρών όπου δεν θα εξετάζεται αν υπάρχει αμοιβαιότητα,  μόνο στους Έλληνες θα υπάρχει απαγόρευση για αγορά ακινήτων σε 28 περιοχές. Θα τεθεί ο νόμος της « παραλιακής ζώνης», όπου οι Έλληνες δεν θα μπορούν να αγοράζουν κτήματα.

Ο νόμος θέτει απαγόρευση αγοράς και σε ακίνητα στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στην Ανδριανούπολη.

Οι «απαγορευμένες πόλεις» είναι η Σμύρνη, τα Δαρδανέλλια κτλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet , οι Μουσουλμάνοι της Θράκης που έχουν ελληνική υπηκοότητα ( σ.σ. η εφημερίδα τους αναφέρει ως «Τούρκους Δυτικής Δράκης») θα εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής και θα μπορούν να αγοράζουν ακίνητα όπου θέλουν.

Η τουρκική εφημερίδα για το θέμα αυτό έχει ως τίτλο « ο Έλληνας σκάλωσε στην παραλία»

Στην γειτονική χώρα δεν θα μπορούν να κάνουν καμία κίνηση για αγορά ακινήτων οι πολίτες της Βόρειας Κορέας, της Συρίας και Αρμενίας.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η Άγκυρα χωρίς να εξετάζει την αμοιβαιότητα ανοίγει το δρόμο της πώλησης ακινήτων σε ξένους κυρίως στους Ρώσους καθώς ήρθησαν όλοι οι περιορισμοί.

Ανάμεσα στις χώρες που οι πολίτες τους θα μπορούν να αγοράζουν ακίνητα είναι η Γερμανία, οι ΗΠΑ, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Βέλγιο, η Γαλλία,  ηΦινλανδία, το Τουρκμενιστάν κτλ. Οι γείτονες μας ισχυρίζονται πως περίπου 10.000 Έλληνες υπήκοοι έχουν ήδη αγοράσει 9000 ακίνητα.

Πιθανότατα πάντως για λόγους εντυπωσιασμού και παραπλάνησης της κοινής γνώμης στα ακίνητα και στον αριθμό των Ελλήνων οι τούρκοι συμπεριέλαβαν και τους ομογενείς της Κωνσταντινούπολης.