Δυναμώνουν οι φωνές για συνεργασία ομογένειας-γενέτειρας

Δυναμώνουν οι φωνές για συνεργασία των Ομογένειας με την γενέτειρα με σκοπό την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα. Με αφορμή την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών (η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης, η Παγκρητική Ένωση Αμερικής, η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων) που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο,  11 Αυγούστου 2012, στο Ρέθυμνο, η Γραμματέας του ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου επισημαίνει την ανάγκη αυτή.

Στο μήνυμά της η κυρία Σαραντοπούλου υπογραμμίζει: «η Ομογένεια να στηρίξει την Ελλάδα, και η Ελλάδα να στηρίξει τα παιδιά της σε όλο τον κόσμο, αλλά και η συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία να κατανοήσει ότι χρειάζεται στο πλευρό της τον Ελληνισμό του Εξωτερικού, όχι ως ουραγό των επιταγών της ελληνικής πραγματικότητας αλλά ως πραγματικό μέτοχο του μέλλοντος της».

Η Συνέλευση, που λαβαίνει χώρα στο Σπίτι του Πολιτισμού, στην οδό Βερνάρδου 10 (δίπλα στο Ωδείο) θα ξεκινήσει στις 9.00μμ.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στη Συνέλευση μπορούν να συμμετάσχουν 10 αντιπρόσωποι από την Αμερική, 10 από την Ελλάδα, 8 από την Ευρώπη, 6 από την Ωκεάνια και ένας από την Νότια Αφρική. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών ζήτησε επίσης από τα μέλη του να καθορίζουν δύο αντιπροσώπους της κάθε Ομοσπονδίας προς το Ίδρυμα Κρητικών Μελετών & Ερευνών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. Τονίζεται ότι η φετινή Γενική Συνέλευση είναι και Καταστατική και όλοι οι οργανισμοί έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν τροποποιήσεις για το Καταστατικό.

Η Δρ Όλγα Σαραντοπούλου, στον χαιρετισμό της  αναφέρει και ότι «η Ελλάδα χρειάζεται να ανακάμψει πρωτίστως ηθικά και κοινωνικά και βέβαια οικονομικά, αλλά εμείς πρώτα πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, στις δυνατότητες της χώρας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για να πείσουμε και ολόκληρο τον κόσμο. Να συμπράξουμε και με όσους μοιράζονται την δική μας αισιοδοξία, να αξιοποιήσουμε την καλή εικόνα που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια σε όποια χώρα και αν βρεθήκαμε, αλλά και την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτουμε ζώντας και δημιουργώντας σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες, να μοιραστούμε με τα παιδιά μας την ελπίδα».

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της Ένωσης για την διάδοση της Κρητικής διατροφής σε ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού η Δρ. Σαραντοπούλου επισημαίνει ότι «η δράση αυτή παράλληλα με την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης που έχετε αναλάβει σε συνεργασία και με την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, αποτελούν σαφή δείγματα αξιόλογων ενεργειών που λειτουργούν αμφίδρομα ευεργετικά».

Ολόκληρη η Ημερήσια Διάταξη: https://www.panhellenicpost.com/archives/16489

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος, η Πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο.