Ελληνικά εδέσματα για ενίσχυση του Μουσείου Σικάγου

17 Έλληνες και φιλέλληνες σεφ θα ετοιμάσουν εκλεκτά Ελληνικά εδέσματα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει το Ελληνικό Μουσείο Σικάγου στις 20 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει η «Φωνή της Αμερικής», στόχος της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί το μουσείο, που δημιουργήθηκε για την ενίσχυση και διάδοση της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας μας και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την εκδήλωση, που επαναλαμβάνεται για Πέμπτη, συνεχή χρονιά διοργανώνει ο Ελληνοαμερικανός σεφ Τζων Μπουντούβας (John Boudouvas), ο οποίος έχει το δικό του εστιατόριο στο Σικάγο, με το όνομα «Mia Figlia» («Η κόρη μου»).Οι συμμετέχοντες στο ξεχωριστό γαστρονομικό γεγονός, που έχουν διακριθεί για τη μαγειρική τους, θα προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους αφιλοκερδώς, προκειμένου να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην ενίσχυση της λειτουργίας του Μουσείου.

Οι ομογενείς σεφ και μετρ Λούης Αλεξάκης, Γιώργος Αλπογιάννης, Γιάννης Αγυαλινός (από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Chicago Sheraton), Τζίμης Μπάνος, Τζων Χιακούλας Αθηνά Μανωλάκου και άλλοι. θα βρίσκονται, στις 20/9, μαζί με τον κ. Μπουντούβα στην «κουζίνα» του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου. Οι Jerome Bacle, Beth Partridge, Massimo Salatino, Carl Shelton και Randy Waidner είναι μερικοί από τους διακεκριμένους φιλέλληνες μετρ της δημιουργικής μαγειρικής που θα δώσουν το παρόν στην εκδήλωση. Η γαστρονομική «γιορτή» θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο, στη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων του Μουσείου, που φέρει το όνομα του ευεργέτη του, Τζον Κάλαμος (John P. Calamos Sr.).

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ