Στο αρχείο έρευνα για την Goldman Sachs

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έθεσε στο αρχείο μια έρευνα, στην οποία δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα, για την τράπεζα Goldman Sachs, η οποία προσπαθούσε να καθορίσει εάν η επενδυτική τράπεζα είχε παραπλανήσει τους επενδυτές πουλώντας τους χρηματοοικονομικά προϊόντα με την εγγύηση εμπραγμάτων ασφαλειών ακινήτων πριν από την κρίση.

“Είμαστε ευτυχείς που αυτό το πρόβλημα είναι πλέον πίσω μας”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Goldman Sachs σε σημερινή τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε την απόφαση αυτή μετά τη δημοσιοποίηση μιας πολύ αυστηρής κοινοβουλευτικής έκθεσης για την υπόθεση, της έκθεσης Coburn-Levin, αναφέρει σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

“Μετά από προσεκτική εξέταση των πληροφοριών που περιέχονται στην κοινοβουλευτική έκθεση, και περισσότερο από ένα χρόνο λεπτομερούς έρευνας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και πολλές άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του FBI, κατέληξαν στο συμπέρασμα, σύμφωνα με το δίκαιο και τα διαθέσιμα στοιχεία μέχρι σήμερα, ότι δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Goldman Sachs ή οποιουδήποτε από τους υπαλλήλους της, σύμφωνα με τις κατηγορίες της εν λόγω κοινοβουλευτικής έκθεσης”.

Χθες πάντως, η τράπεζα ανέφερε σε ένα κείμενό της για το χρηματιστήριο ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εγκατέλειψε μιαν άλλη έρευνα σχετικά με άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα με εγγύηση εμπραγμάτων ασφαλειών ακινήτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετική είδηση: Καμία ποινική ευθύνη ή δίωξη για την Goldman Sachs Group